Ενα κορίτσι από την Αυστραλία που οι γιατροί είπαν πως ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου νεκρή εγκεφαλικά μόλις πριν από 8 μήνες έχει αψηφήσει όλες τις πιθανότητες περπατώντας και πάλι με τη δική της δύναμη!
Τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, η 6χρονη Mackinlee Anderson είχε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε ως συνέπεια να σκοτωθεί η γιαγιά της και η μητέρα και ο αδελφός της να τραυματιστούν. Το ατύχημα, το οποίο συνέβη στο Port Macquarie, αφορούσε τρία αυτοκίνητα και ένα φορτηγό.
Η Άντερσον υπέστη πολλαπλούς τραυματισμούς συμπεριλαμβανομένης μιας σπασμένης λεκάνης σε τρία μέρη, ενός σπασμένου μηριαίου οστού, μιας ρήξης της ουροδόχου κύστης, ενός εξωστήρα ισχίου, παράλυσης στην αριστερή της πλευρά και του σοβαρότερου από όλα, εκτεταμένου εγκεφαλικού τραυματισμού.
Τότε ένας νευροχειρουργός είπε κατηγορηματικά πως το παιδί ήταν 99,8% έτοιμο για τον νεκροθάλαμο και είπε στη μητέρα του, Kylee Anderson, ότι δεν υπήρχε μεγάλη ελπίδα για την κόρη της.
Το παιδί πέρασε 15 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Παρά το γεγονός ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με τόσο σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό είναι πιθανό να καταλήξουν τελικά και ποτέ δεν είναι σε θέση να μιλήσουν, να προχωρήσουν οικειοθελώς ή να περπατήσουν και πάλι, η νεαρή Anderson δεν έγινε ένα ακόμη … στατιστικό στοιχείο.
Λίγο λίγο, η Άντερσον αρχισε να σημειώνει πρόοδο.
Μολονότι η Άντερσον μπόρεσε να επικοινωνήσει  αρχικά μόνο ανοιγοκλείνοντας τα μάτια της, τελικά κατάφερε να ξαναμιλήσει την 33η ημέρα στο νοσοκομείο. Επίσης, την 33η ημέρα, ήταν σε θέση να κινήσει τα πόδια της και να αρχίσει να μαθαίνει να περπατάει πάλι μετά την αφαίρεση ενός στοιχείου από το πόδι της.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Kylee Anderson ανήρτησε ένα βίντεο στο Facebook που δείχνει την κόρη της περπατώντας και πάλι. Το βίντεο δείχνει πως το παιδί να περπατάει σε ένα διάδρομο ενώ λέει ότι «Το περπάτημα είναι το καλύτερο».
«Είναι εκπληκτικό, είμαστε ακόμα σε κατάσταση σοκ», είπε η μητέρα Άντερσον και παραδέχτηκε ότι πριν από μερικούς μήνες, δεν σκέφτηκε ποτέ ότι θα ξαναδει την κόρη της να περπατάει μόνη της τόσο γρήγορα.
«Η Mackinlee με εκπλήσσει κάθε μέρα με την αποφασιστικότητά της. Κάθε μέρα οι γιατροί λένε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και την επόμενη μέρα μπορεί να το κάνει», είπε η μητέρα. «Και περπατά παντού τώρα, γύρω από το σπίτι, παντού, απλά δεν μπορεί να την κρατήσει ακόμα σταθερή.»
«Λένε ότι μετά το περπάτημα έρχεται το να τρέχει και να πηδάει», πρόσθεσε. «Λοιπόν, πήδηξε την προηγούμενη νύχτα και προσγειώθηκε στα πόδια της. Είναι εντελώς σοκαριστικό για όλους μας.»
Με βάση τη μητέρα, η κόρη της βρίσκεται ακόμα σε αποκατάσταση στο νοσοκομείο Lady Cilento αλλά γύρισε στο σχολείο.
Δείτε το σχετικό βίντεο:


Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.