Πιτσιόρλας για Σκόπια : Αν το είχαμε λύσει το ‘90, όλα θα ήταν καλύτερα σήμερα

«Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας να λύσουμε μια εκκρεμότητα, η οποία μόνο προβλήματα μας δημιουργεί και τίποτα δεν μας προσφέρει» δήλωσε για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στο περιθώριο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται από το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Αν το είχαμε λύσει στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όλα θα ήταν καλύτερα σήμερα. Από τότε μέχρι τώρα τα πράγματα χειροτέρεψαν για εμάς. Η καθυστέρηση δεν μας βοηθάει, αντίθετα παγιώνει καταστάσεις που είναι εναντίον μας» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας.

«Εμείς», εξήγησε, «αποκαλούμε τη γειτονική χώρα με το όνομα το επίσημο, όλος ο υπόλοιπος κόσμος την αποκαλεί ως Μακεδονία. Οι αλυτρωτισμοί αυξάνονται και επομένως πρέπει να το λύσουμε, γιατί έτσι θα σταματήσουμε μια δυναμική που είναι εναντίον μας και θα δώσουμε τη δυνατότητα στη χώρα μας να αξιοποιήσει στο έπακρο τη γεωγραφική της θέση. Η Βόρεια Ελλάδα και η Ελλάδα γενικότερα αναπτύχθηκαν κάθε φορά που είχαν ανοιχτούς τους δρόμους επικοινωνίας. Οτιδήποτε εμποδίζει αυτό είναι σε βάρος μας».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι «υπάρχει ενδεχομένως η δυνατότητα να το λύσουμε», επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για μια λύση αποδεκτή, που θα μας εξασφαλίζει από τα δύσκολα θέματα και θα ανοίγει προοπτικές».

Σε ό,τι αφορά το αυριανό συλλαλητήριο, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε πως «στη Δημοκρατία όλες οι μορφές έκφρασης της γνώμης είναι αποδεκτές» και επισήμανε πως «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των λύσεων, έχει την ευθύνη να αξιοποιεί κάθε είδους αντίδραση και κάθε είδους εκδήλωση γνώμης, επομένως δεν μας ανησυχούν».

Επανέλαβε πως «το ότι ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ μας είναι ολοφάνερο» και υπογράμμισε πως «θα πρέπει με ψυχραιμία να αναζητήσουμε την καλύτερη δυνατή λύση».

«Εμείς», πρόσθεσε, «δεν θεωρούμε ότι έχουμε δύο κατηγοριών Έλληνες: οι Έλληνες οι πατριώτες και οι μη πατριώτες. Όλοι αγαπούμε την Ελλάδα, όλοι θέλουμε την ανάπτυξη, την προοπτική και την προκοπή. Βεβαίως, ο καθένας μπορεί να έχει μια διαφορετική άποψη. Να βρούμε τρόπο να τα συνθέσουμε όλα αυτά προς το καλύτερο».
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.