Δεκάδες φέρελπεις τραγουδιστές έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από μουσικά ριάλιτι φιλοδοξώντας να εδραιωθούν στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
Κάποιοι από αυτούς ξεχάστηκαν, άλλοι αποτέλεσαν "πυροτεχνήματα" με περιστασιακές επιτυχίες, ωστόσο μονάχα ένας κατάφερε να ξεχωρίσει με το ήθος και την ωριμότητα που τον διακρίνει, μόλις στα 16 του χρόνια.
Η παιδεία και οι αρχές του Γιάννη Ξανθόπουλου καθρεπτίζονται στην φωνή του, με όπλο την οποία και παρά το νεαρό της ηλικίας του, κέρδισε όχι μόνο το «Rising Star», αλλά και τις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού.
Διανύοντας πλέον το 18ο έτος της ζωής του, ο νεαρός τραγουδιστής από τον Πόντο μίλησε στο Τhestival.gr για την ζωή του μετά το ριάλιτι τραγουδιού, την Ελλάδα της κρίσης, το σχολείο και την οικογένειά του, αλλά και για τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος τον επέλεξε για να τραγουδήσει στην τελετή εγκαινίων της έδρας Ρωσικής Γλώσσας στο ΑΠΘ.
rsz_rising.jpg
Πώς είναι η ζωή σου μετά το Rising Star; Σου λείπει;
Είμαι πάρα πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα αυτό τον καιρό. Είμαι πανευτυχής. Ασχολούμαι πρώτα από όλα με το σχολείο μου αλλά προσπαθώ να κρατήσω ισορροπίες με όλα εκείνα τα στοιχεία που θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ σαν τραγουδιστής. Το παιχνίδι (Rising Star) ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μένα και φυσικά είναι πολύ δύσκολο να ξεχάσω όλες τις στιγμές που πέρασα εκεί. Η ζωή όμως συνεχίζεται και κοιτάω μόνο μπροστά πλέον.
Έχεις κρατήσει επαφές με κριτές του ριάλιτι;  
Με το Χρήστο Μάστορα είμαι σε επαφή ανά διαστήματα. Ήμουν στη ομάδα του άρα είναι πιο φυσιολογικό. Όλους τους σέβομαι και θέλω να πιστεύω ότι πήρα έστω και κάτι από αυτούς και την εμπειρία τους.
Πώς σε αντιμετωπίζουν οι καθηγητές και οι συμμαθητές σου μετά τη συμμετοχή σου στο ριάλιτι τραγουδιού;
Έχω και είχα πολύ καλή σχέση με όλους φυσικά και πριν το παιχνίδι. Πάντα είχα καλές σχέσεις στο σχολείο μου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα να με θαυμάζουν άνθρωποι της γενιάς και της ηλικίας μου. Αυτή η αντιμετώπιση μου δίνει δύναμη να εξελιχθώ πιο πολύ, να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και να προσφέρω.
Πώς σχολιάζεις το γεγονός ότι συνεχώς αυξάνονται τα ριάλιτι ανάδειξης ταλέντων στην ελληνική τηλεόραση;
Κοιτάξτε εγώ δεν νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Η συμμετοχή μου σε ένα τηλεοπτικό show δεν με κανει ικανό να εχω άποψη σε αυτό. Νομίζω ότι το κοινό που βλέπει τηλεόραση κρίνει εάν πρέπει να υπάρχουν πολλά ή λίγα ριάλιτι και οι άνθρωποι της τηλεόρασης μετά αποφασίζουν.
rsz_gx_3.png
Τί μουσική ακούς; Ποια είναι τα μουσικά πρότυπά σου; Θαυμάζεις ανθρώπους εκτός του καλλιτεχνικού στερεώματος; Αν ναι ποιους;
Ακούω όλα τα είδη μουσικής. Από ελαφρά λαϊκά μέχρι hip-hop, γιατί θέλω να ενημερώνομαι γενικώς γύρω από τα ακούσματα. Είμαι μέγας θαυμαστής του Αντώνη Βαρδή και των συνθέσεών του. Είναι κολοσσιαίο το έργο που άφησε.
Φυσικά και θαυμάζω αρκετούς ανθρώπους εκτός καλλιτεχνικού στερεώματος. Ο καθένας που προσφέρει κάτι είναι ξεχωριστός. Θαυμάζω τον πατέρα μου για την εσωτερική του δύναμη, αλλά και για την οικογένεια που κατάφερε και δημιούργησε.
Είσαι καλύτερος στο σχολείο ή στο τραγούδι; 
Αν γινόταν Rising Star για τον πρώτο μαθητή σίγουρα δεν θα δήλωνα συμμετοχή. Προσπαθώ να είμαι εντάξει σε όλες μου τις μαθητικές υποχρεώσεις, αλλά νομίζω ότι είμαι καλύτερος στο τραγούδι!
Εκτός από αυτή του τραγουδιστή, ποια άλλη καριέρα θα ήθελες να ακολουθήσεις και γιατί;
Αγαπώ τον αθλητισμό αλλά και την υποκριτική. Τα εχω κάνει και τα δυο πριν μερικά χρονάκια με παρότρυνση και καθοδήγηση της μαμάς μου με επιτυχία.
Θα μπορούσα να ασχοληθώ με το μπάσκετ ή να γίνω ηθοποιός. Νομίζω ότι θα είχα ελπίδες να εξελιχθώ σε αυτούς τους δυο διαφορετικούς τομείς. Γενικότερα σε οτιδηποτε μπορείς να αναδείξεις τις ικανότητες σίγουρα πρέπει να το κάνεις.
Ανήκεις κι εσύ στη "γενιά της κρίσης". Έχεις σκεφτεί τη ζωή σου εκτός Ελλάδας;
Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να διανοηθώ κάτι άλλο εκτός από Ελλάδα. Η κρίση είναι κρίση αλλά η Ελλάδα είναι μια και μοναδική. Όχι, δεν νιώθω ότι επηρεάζει η κρίση τη γενιά μου. Επηρεάζεσαι όταν αφήνεις τον εαυτό σου χαλαρό απέναντι στους στόχους σου.
Έχω στόχους και είμαι εδώ. Εδώ είναι τα πάντα για εμένα. Η οικογένεια, οι φίλοι, το τραγούδι, η ζωή μου γενικά. Θέλω και ειλικρινά το πιστεύω ότι μπορώ να χτίσω τη ζωή μου στην χώρα μου, στην Ελλάδα.Οι δικοί μου έφυγαν από μια χώρα που τους φιλοξενούσε για να γυρίσουν στην πατρίδα τους χωρίς σχέδιο παρά μόνο την αγάπη για τη χώρα τους. Δεν γίνεται να αναζητήσω φιλοξενία σε άλλο τόπο. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας.
Τί είναι αυτό που φοβάσαι περισσότερο για την χώρα μας και γιατί;
Δεν φοβάμαι τίποτα για την Ελλάδα.
Από την ιστορία που μαθαίνω και διαβάζω ξέρω ότι είναι η χώρα, που δίδαξε απλόχερα γράμματα και πολιτισμό και δεν απαίτησε από κανέναν το παραμικρό. Εάν όλοι μας (στο βαθμό που μπορούμε) το συνεχίσουμε αυτό τι να φοβηθούμε; Τα χρήματα ποτέ δεν κάνουν τη διαφορά. Πολλά ή λίγα έρχονται για να φύγουν. Οι ικανότητες μετράνε. Όταν προσφέρεις δεν χάνεσαι ποτέ.
rsz_23201830_1911307668887061_608096855_n.jpg
Γιατί αποδέχτηκες την πρόσκληση του Ιβάν Σαββίδη να τραγουδήσεις στην τελετή εγκαινίων της έδρας Ρωσικής Γλώσσας στο ΑΠΘ;
Πάντα είμαι υπέρ της συνέχειας του πολιτισμού και των γραμμάτων και νιώθω ότι πρέπει να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην εξέλιξη και των δυο. Ένιωσα σχεδόν αμέσως, όταν πληροφορήθηκα για την πρόσκληση από τον κ. Ιβάν Σαββίδη, ότι θα βάλω ένα μικρό λιθαράκι σε όλο αυτό. Είναι σημαντικό για εμένα.
Είναι τιμή μου γιατί είμαι ακόμη πολύ νέος και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίμενα.
Πώς νιώθεις για το πρώτο σου τραγούδι; 
Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Με το "ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ" έκανα το πρώτο μου βήμα σε αυτό το χώρο και δεν εχω κανένα παράπονο. Με πίστεψαν άνθρωποι με ιστορία στο τραγούδι και με εμπιστεύθηκαν με τη δουλειά τους. Άνθρωποι ικανοί που έχουν βάλει πολλά στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα. Άνθρωποι σαν τον συνθέτη κ. Βασίλη Γαβριηλίδη, την στιχουργό κα. Αγγελική Μακρυνιώτη και τον σκηνοθέτη κ. Γιάννη Παπαδάκο. Αγαπώ αυτό που κάνω και όσο περνάει ο καιρός θέλω να εξελίσσομαι. Δεν βιάζομαι καθόλου. Έχω ανθρώπους δίπλα μου που με καθοδηγούν και με στηρίζουν σε κάθε βήμα μου. Ανθρώπους πραγματικά δικούς μου. Αργά αλλά σταθερά όλα θα γίνουν. Χωρίς βιασύνες και υψηλές ταχύτητες.
Πολλοί έκαναν λόγο για "πόλεμο" μεταξύ των δισκογραφικών εταιρειών, για να αποσπάσουν την υπογραφή σου. Τί ισχύει τελικά;
Δεν υπάρχει κανένας "πόλεμος" με κανέναν.
Όλοι στην οικογένεια είμαστε άνθρωποι λογικοί, καλλιεργημένοι, σπουδαγμένοι, έμπειροι και καθόλου μα καθόλου "πολεμοχαρείς". Όταν γνωρίζεις και φυλάγεσαι ή διεκδικείς δεν νομίζω ότι αποτελεί πόλεμο. Ικανότητα ίσως να αποτελεί, αλλά ποτέ πόλεμο.
Είμαι μόνος μου και συνεχίζω μόνος μου έχοντας δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούν και στηρίζουν αυτό που κάνω. Ο κόσμος είναι δίπλα μου. Θέλω να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό που διάλεξα σαν επάγγελμα, το τραγούδι.
Οι υπερβολές από κάποιους σε σημαντικά θέματα είναι φυσιολογικές. Άλλωστε όταν δεν γνωρίζεις την αλήθεια είναι λογικό να πλάθεις ιστορίες που είναι πολύ μακριά από αυτήν. Η αλήθεια όμως μετράει.
Ετοιμάζεις μουσικά κάτι νέο αυτόν τον καιρό;
Ναι ετοιμάζω. Είμαι εδώ και αρκετό καιρό σε...ετοιμασίες. Νέα πράγματα, νέα ακούσματα, νέοι άνθρωποι, νέες συνεργασίες. Έχω πολύ δουλειά, αλλά και λόγω του σχολείου μου έχω και πάρα πολύ περιορισμένο χρόνο. Ας είναι καλά οι άνθρωποι μου που είναι δίπλα μου συνεχώς. Όπως είπα και πιο πριν: αργά αλλά σταθερά το αποτέλεσμα έρχεται. Δεν βιάζομαι και ούτε θα βιαστώ.
rsz_gx_2.png
thestival.gr

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.