Πρέπει να βγαίνουμε από την ρουτίνα

>Όταν μπούμε σε μία ρουτίνα μας δίνεται η αίσθηση πως τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Νοιώθουμε περισσότερη ασφάλεια με το να ξέρουμε πότε γίνεται τι. Νοιώθουμε κυρίαρχοι της ημέρας μας. Σταδιακά όμως αυτή η ρουτίνα θα μας οδηγήσει στο να νοιώθουμε έναν εγκλωβισμό σε μία πολύ συγκεκριμένη πραγματικότητα. Όντως, είμαστε σε ένα κλουβί, που μας κρατάνε έξω από την ζωή .
Η ρουτίνα είναι το τέλειο πρόγραμμα για να είμαστε αποτελεσματικοί στην δουλειά μας. Ξέρουμε τι ρέπει να κάνουμε, κανονίζουμε τα ωράριά μας, αποφεύγουμε τις υπερβολές και όλα είναι τέλεια. Αλλά για ποιον; Όντως, είναι μία εποχή που είναι σημαντικό να έχουμε εργασία, αλλά τελικά για εμάς τι σημαίνει τελικά στην ουσία το να είμαστε απίκο σε όλα; Δηλαδή, να έχουμε μία ρουτίνα, να είμαστε εγκλωβισμένη σε ένα κουτί, για κάποιον άλλον; Για ποιον; Για αυτόν για τον οποίον δουλεύουμε; Για τους φίλους, μην μας κουτσομπολέψουν πίσω από την πλάτη μας; Για την οικογένειά μας, μην μας πει «δεν θα σε προσέχω εγώ»; Για ποιον τελικά;

Είναι άλλο πράγμα το να είμαστε υπεύθυνοι και είναι εντελώς διαφορετικό το να περνάει η ζωή μας από τα μάτια μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε και μάλιστα, για να ευχαριστήσουμε κάποιον άλλον. Ήρθε η ώρα να πούμε πως η ρουτίνα τελείωσε.

Η απόφαση είναι δύσκολη, το να ζήσεις έξω από την ρουτίνα, μοναδικό. Ώρα να ζήσουμε την ζωή, ώρα να είμαστε ο εαυτός μας και να ζήσουμε την ζωή μας, χωρίς κανένα εμπόδιο, στην αναζήτηση της ευτυχίας μας. Έξω από την ρουτίνα, μέσα στην ζωή. Όχι αύριο, αλλά τώρα.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.