Μη Γκαζώνεις, Έρχομαι

Είναι το κουκλί το μασκιουλάν. Ο τύπος ο θεός, ο τέλειος, ο σκέτος γοητείας. Δεν είναι παιδί συνηθισμένο, είναι λίγο αλάνι, με τη μηχανή και το μαλλί το έξαλλο, ενώ η μισή του γκαρνταρόμπα είναι δερμάτινο μπουφάν, με ασημένιο φερμουάρ και χρυσή αλυσίδα. Η άλλη μισή, είναι ένας συνδυασμός μπλουζακίων χαρντ ροκ καφέ και ίγκλς. Το παιδί είναι αλήτης κι έξαλλος, κι ας έχει τελειώσει Πάντειο και δουλεύει σε πολυεθνική. Τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα και δεν κάνει συμβιβασμούς. Δε ζητάει, απαιτεί και καλά κάνει το παιδί.
Παρ' όλα αυτά, εσύ τον ψήνεις στα κάρβουνα εδώ και κανα δυβδόμαδο και δε λες να του δοθείς, βρε σατανά. Είσαι όλο όχι, δεν ξέρω, θα δούμε και νου βερόν. Το τυραννάς το παλικάρι, αλλά βλέπεις πως κι αυτός σε παρακαλάει, επομένως δε γουστάρεις να του πεις το ναι. Βλέπεις πως το παιδί τρελαίνεται, σε θέλει απεγνωσμένα, κι ας νόμιζες πως είναι έξω από τα δόντια σου όταν τον είδες για πρώτη φορά. Κι εδώ που τα λέμε, είναι, απλά εσύ έχεις πάρει τα πάνω σου, επειδή έκανε κίνηση. Ωστόσο, κάποια στιγμή βλέπεις πως ο χαρλεάς της καρδιάς σου βάζει μπρος και γκαζώνει για άλλες περιπέτειες.

Τότε λοιπόν είναι που γίνεσαι σκυλάκι. Τρέχεις από πίσω και είσαι σε φάση: "Καλέ γκαζοφονιά, θα φύγετε χωρίς τον επιβάτη;" Ε τι να κάνει κούκλε μου; Εσένα θα περιμένει. Είπαμε, το παιδί σε ποθεί, αλλά δεν έχετε και σχέση. Δε θα καθίσει να πέφτει στα πόδια σου, εάν εσύ δεν του δίνεις σημασία. Και ναι, η αλήθεια είναι πως ήταν γουστόζικο το σκηνικάκι που έστησες, αλλά θέλει μέτρο.

Πρέπει να ξέρεις πού να σταματήσεις. Φυσικά και δε θα ενδώσεις από την πρώτη λέξη, ωστόσο αν τον κάνεις να παρακαλάει και δη αν δεν του δίνεις κανένα σήμα ενδιαφέροντος, θα σε αφήσει στην ησυχία σου, ακόμη και αν εσύ το μόνο που θες είναι να του αλείψεις το κορμί με σοκολάτα - μαύρη γιατί κάνουμε και δίαιτα - και να τον κάνεις μια μπουκιά. Το ηθικό δίδαγμα λοιπόν είναι ότι αν και όσα θέλουμε πρέπει να τα περιμένουμε να μας έρθουν, κάποια στιγμή πρέπει να τα διεκδικήσουμε. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να πούμε: "Ηλεκτρικέ καβαλάρη… είμαι έτοιμος για κούρσες!"
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.