Η Πανσέληνος και τα σύμβολά της

Αυτή τη στιγμή έχουμε την Πανσέληνο στις 11ο και58’ του Ταύρου. Η Πανσέληνος είναι βέβαια ένα σύμβολο που σημαίνει μεταξύ άλλων την αποθέωση της Σελήνης. Γενικά τα σύμβολα που αφορούν στην Σελήνη έχουν την τάση να ασχολούνται είτε με μία από τις φάσεις της (γέμισμα-ολοκλήρωση, άδειασμα), είτε να αναφέρονται καις τις τρεις. Η Σελήνη πάντως είναι σίγουρο πως αποτελεί μία ενότητα μεταξύ των τριών φάσεων.
Οι δύο φάσεις είναι πάντα μία υπόσχεση. Στη Νέα Σελήνη ξέρουμε πως τελικά η Σελήνη θα ολοκληρωθεί, ενώ στο άδειασμα, γνωρίζουμε πως θα καταλήξουμε στην Νέα Σελήνη. Όμως δεν γίνονται όλα για την Πανσέληνο. Πριν και μετά από αυτήν η Σελήνη συνεχίζει να έχει την ιδιαίτερη σημασία της και τα δικά της χαρακτηριστικά, χωρίς ποτέ να χάνει την ενότητά της μεταξύ των τριών φάσεων, με σημείο συνάντησης αυτών την Πανσέληνο.

Η Πανσέληνος έρχεται να ενεργοποιήσει τα θετικά στοιχεία του αστερισμού τον οποίον επισκέπτεται. Αυτή λοιπόν τη στιγμή ενισχύει τον Ταύρο. Παρόλο που η Σελήνη έχει τα χαρακτηριστικά της νύχτας, στην Πανσέληνο έχει πολύ φωτεινά χαρακτηριστικά. Αυτό το καταλαβαίνει εύκολα όποιος περπατάει στο σκοτάδι με οδηγό του την Πανσέληνο. Το νερό επηρεάζεται από την Πανσέληνο και έτσι έχουμε έναν μεγάλο συμβολισμό, με τους αρχαίους λαούς να συνδέουν συμβολικά την Πανσέληνο και τελικά την Σελήνη γενικά με το υδάτινο στοιχείο και έτσι και το νερό να συνδέεται με τη σειρά του με τη νύχτα . Τελικά, το σκοτάδι και ο μυστικισμός που προσφέρει θα πάρει τα χαρακτηριστικά του νερού και όλα αυτά θα γίνουν η συμβουλή του να ομοιάσουμε στο νερό, δηλαδή να έχουμε πνευματική και φυσική χαλαρότητα, να δεχόμαστε τις καταστάσεις στην ζωή μας και να έχουμε αβίαστη δράση . Όλα αυτά αποτελούν βασικότατους συμβολισμούς της Πανσελήνου.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.