Τοπάζι, το πετράδι του Νοέμβρη

Το χαρακτηριστικό πετράδι του Σκορπιού – αλλά και του Τοξότη - και του Νοέμβρη είναι το τοπάζι. Έχει χαρακτηριστεί στην ιστορία ως μαγικός λίθος τουλάχιστον από την Αρχαία Αίγυπτο όπου λέγεται ότι το χρώμα προέρχεται από το χρυσό φως του Θεού του Ήλιου Ra. Για τους Αιγύπτιους αυτό το έκανε ένα ισχυρό φυλαχτό, προστατεύοντας τον φορέα από βλάβη ... όσο καιρό πίστευαν στον Ρα. Το όνομα Topaz προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη για την "Πυρκαγιά" η οποία συνδέει ωραία με την πεποίθηση των Αιγυπτίων ότι ο Topaz είναι συνδεδεμένος με τον Ra.
Θρύλοι για το τοπάζι

Υπάρχουν θρύλοι που λένε ότι, στην παρουσία δηλητηρίων ή τοξινών, το τοπάζι θα άλλαζε το χρώμα του. Ωστόσο, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε με προσοχή επειδή οι ικανότητές του μειώνονται με τον κύκλο της σελήνης. Ενώ είναι σχετικά σκληρός πολύτιμος λίθος, αν χτυπηθεί αρκετά σκληρά μπορεί να διασπαστεί στα δύο.

Οι μαγικές του ιδιότητες

Το τοπάζι υπάρχει σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, και το καθένα έχει δικές του ιδιότητες, αλλά όλα προάγουν την κατανόηση, τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση. Αποτελεί πέτρα επιτυχίας σε όλους τους τομείς της ζωής σας, από την αγάπη έως τον πλούτο, από τη δημιουργικότητα έως και τη νοημοσύνη. Είναι φανταστικό για την εξεύρεση ισορροπίας στη ζωή σας, ηρεμία στις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, μπορεί επίσης να είναι επωφελές για την τόνωση του μεταβολισμού και του πεπτικού συστήματος.

Είναι από καιρό γνωστό ότι χρησιμοποιείται για προστασία, μπορεί να προστατεύσει από φθόνο ή ίντριγκα. Λέγεται επίσης ότι μπορεί να προστατεύσει από ασθένειες, τραυματισμούς και ακόμη και από αιφνίδιο θάνατο. Όπως και πολλοί άλλοι πολύτιμοι λίθοι, θα σας προστατεύσει από την απατηλή μαγεία . Η κατοχή του τοπαζιού στο σπίτι σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα ατυχήματα, ενώ έχοντας μερικά κάτω από το μαξιλάρι σας θα αποφύγετε τους εφιάλτες.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.