Ένα παρεΐστικο αστρολογικό παιχνίδι

Σήμερα, βγαίνοντας από τα καθιερωμένα, μοιραζόμαστε μία από τις συνήθειες που ορισμένοι αστρολόγοι έχουμε. Τα αστρολογικά παιχνίδια για ορισμένους από εμάς είναι μία ωραία συνήθεια. Γενικά ο αστρολόγος βέβαια παίζει τον ρόλο περισσότερο του κριτή και όχι του παίκτη, αλλά και αυτό έχει τη δική του χάρη. Για άτομα που ασχολούνται με την αστρολογία και για μαθητευόμενους αστρολόγους, είναι εκτός από διασκεδαστικό και χρήσιμο.
Για να εξηγούμαστε σωστά, εννοείται πως τα παιχνίδια που θα παρουσιάσουμε είναι κάτι με το οποίο ορισμένες παρέες μπορεί να περνάνε καλά και ορισμένες όχι. Είναι βεβαίως καθαρά υποκειμενικό. Μια φορά, στη δικιά μου παρέα μας αρέσει. Για να εξηγηθούμε καλύτερα, όταν ο αστρολόγος είναι εκεί, δεν την γλιτώνει να απαντήσει σε αστρολογικές ερωτήσεις . Εκεί, τεστάρει και τις γνώσεις των φίλων του, έτσι, για αστείο. Τελικά, καταλήξαμε στο να φτιάχνουμε σχετικά παιχνίδια.

Επί του θέματος τώρα. Μιλάμε για απλά παιχνίδια αστρολογικών γνώσεων. Παίζεται με πρόσωπα ή και ομάδες, με κάποιον αστρολόγο ή κάποιον σε έναν υπολογιστή για ν βλέπει τα δεδομένα ως κριτή. Υπάρχουν ομάδες ερωτήσεων, πχ: πες τη σειρά των ζωδίων, κατηγορίες ζωδίων (πχ, ανά στοιχείο), πες κυβερνήτες ζωδίων (για προχωρημένους), πες δεκανούς ζωδίων (για πολύ προχωρημένους), πού βρίσκεται ο τάδε πλανήτης ή ποιον πλανήτη φιλοξενεί ο τάδε αστερισμός. Αυτά είναι πολλά παιχνίδια που βέβαια μπορούν να ενωθούν σε ένα.

Αυτή λοιπόν είναι η βασική ιδέα. Τις ερωτήσεις τις κάνει ο κριτής (ονομάστε τον Κρόνο, για τα γούστα) και από εκεί και πέρα μπορείτε πχ να πείτε πως ανάλογα με την δυσκολία μίας κατηγορίας ερωτήσεων, αλλάζει και το πόσους βαθμούς παίρνει ο παίκτης ή η ομάδα που απαντά σωστά. Σαν σημείωση, μπορεί το παιχνίδι να γίνει πιο διαδραστικό. Δεν είναι ανάγκη να πεις «πες τα 12 ζώδια με τη σειρά», αλλά μπορείς να πεις «πες τα ονόματα των παικτών κατά σειρά, ανάλογα με το ζώδιό τους». Βέβαια, πρέπει να σου πουν ποιο είναι το ζώδιό τους ή την ημερομηνία γέννησής τους, για να γίνει πιο δύσκολο. Εμείς έχουμε αναπτύξει τόσο πολύ τους κανόνες που το παιχνίδι έγινε πικάντικο. Όμως, το σωστό είναι να φέρει ο καθένας το παιχνίδι στα δικά του μέτρα, ανάλογα με τις γνώσεις και τη φαντασία του. Καλή διασκέδαση!
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.