Η αρνητική πλευρά της φαντασίας στον έρωτα

Σήμερα, με το τετράγωνο που σχηματίζουν η Σελήνη και ο Ποσειδώνας, βλέπουμε την αρνητική πλευρά της φαντασίας. Ο Ποσειδώνας είναι όντως ο πλανήτης που μας θυμίζει την τέχνη, την δημιουργικότητα, την φαντασία . Τώρα, όμως, μέσα από το τετράγωνό του, βλέπουμε την αρνητική του πλευρά.
Φαντασία στον έρωτα πάει να πει πετάω στα ουράνια και δεν με νοιάζει τίποτα, προσπαθώντας μέσα στον ονειρικό μου κόσμο να ενωθώ μαζί με το αγαπημένο μου πρόσωπο. Αυτή είναι μία ρομαντική και πολύ θετική πλευρά της φαντασίας, για πολλούς λόγους. Τώρα όμως έχουμε το ακριβώς αντίθετο αυτού, που είναι η φαντασία που μας οδηγεί στην μιζέρια. Είναι τότε που βλέπουμε κάποια κίνηση από το αγαπημένο μας πρόσωπο και προσπαθούμε να την ερμηνεύσουμε με χίλιους δύο παράλογους τρόπους, μόνοι μας, χωρίς να συζητήσουμε, προδικάζοντας καταστάσεις. Τελικά, καταλήγουμε σε ετυμηγορία και την ανακοινώνουμε. Στην πραγματικότητα όμως, ο μόνος άδικος εδώ είναι ο δικαστής: εμείς δηλαδή οι ίδιοι.

Σήμερα ας αποφύγουμε να καταλήγουμε σε αισθηματικές αποφάσεις δικαστικού τύπου, είναι άλλωστε σαχλό. Ας δώσουμε τόπο στην οργή και ας περιμένουμε για όταν θα είμαστε πιο καθαροί διανοητικά. Προσοχή μεγάλη, διότι σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος καταχρήσεων και χωρισμών.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.