Τετ α τετ Παπαδημητρίου με τον αμερικανό πρέσβη

Η σύσταση ελληνοαμερικανικής επιτροπής επενδύσεων, από το υπουργείο Οικονομίας και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, αναγνωρίστηκε η θετική επίδραση στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Συμφωνήθηκε η σύσταση ελληνοαμερικανικής επιτροπής επενδύσεων μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και της αμερικανικής πρεσβείας, ως συνέχεια της συμφωνίας για τη σύσταση επιτροπής μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Οικονομίας και του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.

Στην ελληνοαμερικανική επιτροπή επενδύσεων θα εξετάζονται περιπτώσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από τις δύο πλευρές, με στόχο την ενθάρρυνση και τη σύσφιξη των συνεργασιών ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων. Η επιτροπή θα συνεδριάζει δύο φορές το μήνα.

Στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής επιτροπής επενδύσεων θα προετοιμαστεί το επόμενο ταξίδι του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στις ΗΠΑ, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στο οποίο θα τον συνοδεύει ο Αμερικανός πρέσβης.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.