Η Ανατολή της Via Combusta

Η σεζόν του Σκορπιού έχει ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου στις 1:26 πμ EDT. Φέτος, θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα ο Σκορπιός λόγω του Δία, ο οποίος θα επεκτείνει το βάθος του Σκορπιού. Το σημαντικό είναι ότι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, μέσω της ετήσιας συνόδου του Δία με τον Ήλιο, ανατέλλει σε όλη της την δόξα η κακόφημη Via Combusta, η Διακεκαυμένη Οδός, το μονοπάτι εκείνο ανάμεσα στην 20η μοίρα του Ζυγού και την 10η του Σκορπιού – κατά άλλους ανάμεσα στην 15η του Ζυγού και την 15η του Σκορπιού – που αποτελεί το όνειρο και τον εφιάλτη των ερευνητών του ουρανού. Η σύνοδος του Ήλιου και του Δία συμβαίνει ακριβώς σε αυτήν την περιοχή, στις πρώτες μοίρες του Σκορπιού και ίσως δικαιώσει τους αρχαίους αστρολόγους που έλεγαν ότι όταν η Διακεκαυμένη Οδός ξυπνάει τα άστρα αλλάζουν θέσεις.
Η Via Combusta είναι μια σημαντική ουράνια περιοχή για την αστρολογία . Θεωρείται μια ζοφερή, βάρβαρη περιοχή, συχνά είναι ως γενέθλιο αποτύπωμα προμήνυμα για την κακή τύχη και τη γενική καταστροφή. Και αυτό γιατί δύο εχθρικοί και κακόφημοι πλανήτες ελέγχουν τα διόδια της οδού αυτής, ο Κρόνος που βρίσκεται στην Εξύψωση του στο Ζυγό και ο Άρης που είναι και ο Domicile και κυριαρχεί στην τριπλότητα του Σκορπιού (γέννηση-θάνατος-αναγέννηση). Επιπλέον, οι δύο φωτισμοί (ο Ήλιος και η Σελήνη) υφίστανται θλίψεις, καθώς ο Ήλιος βρίσκεται στην πτώση στον Ζυγό και η Σελήνη επίσης βρίσκεται σε πτώση στον Σκορπιό, προσθέτοντας ένα γενικό δυσοίωνο συνδυασμό.

Ένα παράδειγμα για να καταλάβετε την εικόνα: Ας υποθέσουμε ότι είστε ηλικιωμένοι και οι γονείς σας πάνε σε σύντομο ταξίδι. Μια μεγάλη ευκαιρία για ένα πάρτι αναδύεται για να καλέσετε φίλους στο σπίτι. Δυστυχώς, δύο πολύ καλοί άνθρωποι εμφανίζονται επίσης, μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι από εσάς και επίσης είναι και οι χειρότεροι τύποι προσώπων που μπορεί κανείς να βρει. Είστε πάρα πολύ αδύναμοι για να απαλλαγείτε από αυτούς ή απλώς ελπίζετε να μην συμβεί τίποτα πολύ κακό. Έτσι, ο Κρόνος και ο Άρης έρχονται απρόσκλητοι στο πάρτι με δικά σας έξοδα και οι δύο μεγάλες δυνάμεις, οι γονείς σας (τα μεγάλα φώτα – Ήλιος και Σελήνη), είναι μακριά σε ένα ταξίδι, ανίκανοι να προστατεύσουν το σπίτι. Οι πιθανότητες ότι κάποια πολύ άσχημα πράγματα θα συμβούν είναι αυξημένες.

Στην κλασική αστρολογία, οποιοσδήποτε πλανήτης σε αυτό το τμήμα του ουρανού υποτίθεται ότι έχει επηρεαστεί άσχημα και έχει μια άσχημη τύχη.

Μέχρι στιγμής, κάθε φορά που έχουμε δει σημαντικά πλανητικά γεγονότα στη Via Combusta, με την εξαίρεση της σωστής χρήσης του Spica (πρόκειται για μια όαση καλής τύχης στον καυμένο δρόμο, που έχει τοποθετηθεί σε περίπου 25 ° βαθμούς του Ζυγού), αποκτούν μια μαύρη χροιά. Και μας ενδιαφέρει αυτό πολύ, γιατί η σύνοδος του Δία με τον Ήλιο, όπως είπαμε, συμβαίνει εδώ. Ευτυχώς, έχουμε έναν άσσο στο μανίκι.

Ένα νόμιμο ερώτημα είναι εάν η Via Combusta βρίσκεται ακόμα στους ίδιους χώρους μοιρών που είχαν στην αρχαία και μεσαιωνική εποχή. Η μετάπτωση των ισημεριών έχει μετακινήσει τα ζώδια προς τα εμπρός στην εκλειπτική και έτσι η σημερινή Via εμφανίζεται σε διαφορετικούς τόπους από ό, τι στην εποχή του Πτολεμαίου ή του Λίλυ. Χρησιμοποιώντας αστρικό χάρτες σε σύγκριση με τροπικούς, μπορούμε να δούμε ότι ο «καμένος τρόπος» σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στον Σκορπιό και τον Τοξότη. πολλοί αστρολόγοι οι οποίοι έχουν εισαγάγει την θεωρία των κβαντικών δυνατοτήτων του παρατηρητή στην μελέτη τους, επιμένουν ότι η ο Φλεγόμενος Δρόμος εξακολουθεί να είναι στην παραδοσιακή περιοχή, γιατί πολύ απλά εκεί τον παρατηρούμε. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία η φετινή σύνοδος του Δία με τον Ήλιο εδώ, για να δούμε αν όντως θα «πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας»  - άρα η Via Combusta εξακολουθεί να βασιλεύει θριαμβικά ανάμεσα σε Ζυγό και Σκορπιό – ή αν θα έχουμε μόνον θετικά δώρα από τους μεγάλους ηγεμόνες του πλανητικού μας συστήματος, οπότε η Οδός έχει «περπατήσει» προς τον Τοξότη. Παρατηρούμε τα φαινόμενα της φύσης, συντονιζόμαστε με τον παγκόσμιο ρυθμό και σημειώνουμε τις παρατηρήσεις μας, γιατί η αστρολογία είναι ερευνητική μέθοδος, δεν κατέχει καμία απόλυτη αλήθεια .
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.