Απέρριψε την πρόταση της FIBA η Euroleague

Στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσης η Διεθνής ομοσπονδία είχε προτείνει στην Euroleague κατά τη διάρκεια των windows για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου να μεταφέρει τα παιχνίδια της διοργάνωσής της λίγες μέρες πριν.

Για την ακρίβεια η FIBA είχε προτείνει αντί για Πέμπτη και Παρασκευή, εκείνες τις εβδομάδες να γίνουν όλοι οι αγώνες της Eurolague την Τρίτη. Αυτό θα εξυπηρετούσε κατά κάποιο τρόπο τις ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ώστε να άφηναν τους διεθνείς να παίξουν με τις εθνικές της χώρας τους.

Στη σημερινή σύσκεψη της Euroleague συζητήθηκε η συγκεκριμένη πρόταση η οποία απορρίφθηκε από τους εκπρόσωπους των 16 ομάδων.

Η επίσημη ενημέρωση της Euroleague αναφέρει:

«Σε συνάντηση που είχαμε σήμερα (06/10) με τις 16 ομάδες της Euroleague ώστε να αναλύσουμε το καλεντάρι που πρότεινε η FIBA καταλήξαμε στα εξής:

1) Η FIBA και οι ομοσπονδίες είναι υπεύθυνες και οφείλουν να να οργανώνουν το πρόγραμμα των των διοργανώσεων των εθνικών ομάδων στον υψηλότερο δυνατό βαθμό συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων παικτών, των καλύτερων προπονητών και των καλύτερων διαιτητών έτσι ώστε να συναντήσουν τις απαιτήσεις του κοινού παγκοσμίως.

2) Οι ομάδες της Euroleague ανέκαθεν στήριζαν κάθε διοργάνωση εθνικών ομάδων που συναντούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

3) Οι προτάσεις της FIBA δε λύνουν το πρόβλημα για το καλεντάρι του 2017 για το οποίο ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τις ομάδες. Αντιθέτως οι προτάσεις αυτές δημιουργούν επιπλέον προβλήματα:

α. Δε λύνεται το βασικότερο πρόβλημα αφού δε θα είναι όλοι οι παίκτες ικανοί να αγωνιστούν με τις εθνικές ομάδες τους (π.χ στα προκριματικά της λατινικής Αμερικής) κάτι το οποίο κάνει κακό στο προϊόν, δε συναντά τις απαιτήσεις του κοινού, δημιουργεί έντονα αγωνιστικά μειονεκτήματα σε πολλές εθνικές ομάδες και δημιουργεί ανισορροπίες μέσα στις εθνικές ομάδες.

β. Αυξάνει τα ταξίδια και το ρυθμό των παιχνιδιών υπερφορτώνοντας τους παίκτες μιας και τους υποχρεώνει να παίξουν πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς μέρες ξεκούρασης. Μερικές φορές οι ώρες πτήσης ξεπερνούν τα όρια αφού θα υπάρξουν πτήσεις συνολικής διάρκειας 30, 40 και 50 ωρών συνολικά για Ευρωπαίους και μη Ευρωπαίους παίκτες. Αυτομάτως αυξάνεται το ρίσκο να τραυματιστούν.

4) Με όσα προαναφέρθηκαν οι ομάδες της Euroleague δε δέχονται τις προτάσεις της FIBA.

5) Οι ομάδες της Euroleague θεωρούν ατυχές γεγονός πως η πρώτη πρόταση της FIBA έφτασε 5 χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια της Euroleague να βρει λύση. Ωστόσο παραμένουμε με διάθεση για ανοικτό διάλογο και σε εξεύρεση λύσης με τη FIBA ώστε οι σχέσεις και οι ευθύνες μεταξύ των διεθνών ομοσπονδιών, της Euroleague και των ομάδων του Eurocup να είναι αυτές που επιβάλλονται. Μία τέτοια συμφωνία που πρέπει να περιλαμβάνει το καλεντάρι των εθνικών ομάδων μαζί με άλλα σημαντικά θέματα ώστε να μπουν οι βάσεις για μία ειλικρινή συνεργασία η οποία θα αναπτύξει το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε πολύ υψηλότερα όρια κατόπιν πάντα συντονισμένης προσπάθειας».
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.