Χωρισμός και αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα

Σήμερα και όλη αυτήν την περίοδο έχουμε την αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα να αντιμετωπίσουμε. Αυτή η όψη μπορεί να χαρακτηρίζεται από μία αφέλεια η οποία φαίνεται χαριτωμένη, όμως όταν δεν την δούμε θεωρητικά, αλλά την δούμε να μπαίνει σε εφαρμογή, καταλαβαίνουμε πολύ καλά πως μπορεί να γίνει ακόμα και η αιτία ενός χωρισμού, όταν η συμπεριφορά που εκφράζει επαναλαμβάνεται συνεχόμενα.
Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα γενικά φέρνει προς τα έξω τις ανασφάλειες και τους φόβους μας, ιδιαίτερα στο αισθηματικό επίπεδο. Προσπαθεί λοιπόν με κάποιον τρόπο το άτομο να βρει τον τρόπο μέσα από τον οποίο αυτές οι ανασφάλειες θα καλυφτούν. Έτσι, έχει την απαίτηση να επιβεβαιώνονται συνέχεια τα συναισθήματα του συντρόφου του προς αυτό. Όμως, ποτέ τελικά δεν νοιώθει αυτή την επιβεβαίωση που ζητά. Η μη ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων και οι ψευδαισθήσεις του ατόμου, δημιουργούν μόνιμη καχυποψία, όσο και αν ο σύντροφός του προσπαθεί να αποδείξει πως τα συναισθήματά του είναι ειλικρινή.

Τελικά, οι απαιτήσεις αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο έντονες, σε σημείο να είναι εντελώς άπιαστες. Παρασυρόμενο από έναν ρομαντισμό, το άτομο περιμένει να δει ορισμένες συμπεριφορές μυθιστορηματικού τύπου, που ξεφεύγουν από την πραγματικότητα και πηγαίνουν στη σφαίρα της φαντασίας και του ονείρου. Αρχικά, αυτό μπορεί να γίνει διασκεδαστικό και ο σύντροφος του ατόμου να συμμετέχει σε αυτό. Αργότερα όμως, παράλογα ανεβασμένος πήχης απαιτήσεων έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλείται η αγανάκτηση του συντρόφου, καθώς το άτομο δεν κακοποιείται ποτέ, κατά τρόπο νομοτελειακό. Μία συμπεριφορά τέτοια, όταν διαιωνίζεται, μπορεί εύκολα να αποτελέσει βασικότατη αιτία για το τέλος μίας σχέσης. Και κάτι τέτοιο είναι λογικό, εφόσον στην πραγματικότητα, εκτός των άλλων, δηλώνει και αδιαφορία για τον σύντροφό μας.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.