Μία μικρή τελετή για καταπολέμηση του άγχους

Η καθημερινότητα μπορεί να μας οδηγεί κάποιες φορές στα όριά μας. Είμαστε στη δουλειά και βρισκόμαστε σε ένταση . Περιμένουμε να πάμε σπίτι και να χαλαρώσουμε. Η τελετή που θα δώσουμε σήμερα έχει αρχαία στοιχεία, αλλά ανταποκρίνεται τέλεια στις σημερινές ανάγκες. Ο σκοπός της είναι να μας δώσει λίγο χρόνο να ανασάνουμε και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη την ημέρα μας.
Όταν νοιώσεις μεγάλη πίεση και άγχος, μπορείς να απομονωθείς για δύο με τρία λεπτά, για να κάνεις αυτή τη σύντομη τελετή. Μπορείς είτε να κάθεσαι σε θέση γονατιστή, είτε αν δεν γίνεται αυτό, σε όρθια, αλλά σταθερή στάση, με τα πόδια ενωμένα. Με το δεξί σου χέρι χτύπα τον θώρακά σου απαλά, ώστε να νοιώσεις το χτύπημα, αλλά ελαφριά, ως έντονη επαφή και κράτα σταθερό εκεί το χέρι σου. Τη ίδια στιγμή που το χέρι σου χτυπά τον θώρακα εξέπνευσε. Η εκπνοή συνοδεύεται και από έναν ήχο «ω», όχι σταθερό, αλλά έναν που να δηλώνει την ανάπαυση. Η διάρκεια του ήχου είναι μικρή. Εάν φοβάσαι μην ακουστείς, απλά εξέπνευσε. Όταν κάνεις αυτή την εκπνοή, συμβολίζεται πως ο χρόνος σταμάτησε. Δεν είσαι πλέον στο στρεσογόνο περιβάλλον . Πάρε τα χέρια σου και τοποθέτησε τις παλάμες σου στην περιοχή της μασχάλης σου και κλείσε τα χέρια, με το δεξί κάτω από το αριστερό, σκύβοντας ελαφριά το κεφάλι. Κάτσε έτσι για λίγα δευτερόλεπτα και χαλάρωσε, χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα. Είναι ένας μικρός διαλογισμός . Μετά από λίγο φέρε τις παλάμες σου σε μία μικρή απόσταση από το πρόσωπό σου, αλλά προς τα κάτω, έχοντας κλήση ελαφριά προς τον Ουρανό. Νοιώσε ότι παίρνουν ενέργεια από τον Ουρανό. Μετά, απαλά φέρε τις παλάμες σου στο πρόσωπό σου και πλύνε ενεργειακά με αυτές μία φορά το πρόσωπό σου. Έτσι, ξεπλένεις τον εαυτό σου από την αρνητική ενέργεια και την κούραση, ό,τι λάθος έκανες δεν έχει σημασία, όλη η κόπωση της ημέρας είναι ανούσια. Ύστερα από λίγες στιγμές, ακούμπησε το κεφάλι σου στο πάτωμα, ευχαριστώντας τον Δημιουργό για τα πάντα. Αν είσαι σε όρθια στάση, αντί να φέρεις το κεφάλι σου στο πάτωμα, φέρε το δεξί σου χέρι άνω από το αριστερό και επάνω τους βάλε το κεφάλι σου. Ύστερα, χαλαρά κατέβασε τα χέρια σου και βάλε το δεξί σου χέρι στην καρδιά σου σε όρια στάση, νοιώθοντας ευγνωμοσύνη για την ζωή .

Αυτή η τελετή διαρκεί από ένα έως τρία λεπτά. Θα καταφέρει να «σπάσει» την ημέρα και θα σε κάνει να καταλάβεις πως τίποτα δεν έχει πραγματική σημασία, πέραν της αρμονία με το Σύμπαν . Μπορείς να την κάνεις κάθε φορά που νοιώθεις άγχος, ώστε να αντιληφθείς την ματαιότητα των επίγειων πραγμάτων.

Καλή πνευματική άσκηση .

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.