Απάτη με διαδικτυακές πωλήσεις παράνομων σεξουαλικών βοηθημάτων

Για πώληση παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων μέσω ίντερνετ συνελήφθη ένας 38χρονος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με την ύπαρξη ιστοσελίδων, λογαριασμών - προφίλ σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και αγγελιών σε ιστοτόπους αγοραπωλησιών, οι οποίες διαφήμιζαν, προωθούσαν και διέθεταν προς πώληση πλήθος παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, κυρίως σεξουαλικών βοηθημάτων.

Για τα παραπάνω προϊόντα και σκευάσματα δεν είχε εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας από τον Ε.Ο.Φ., ως εκ τούτου η εισαγωγή και διακίνησή τους στην ελληνική αγορά ήταν παράνομη, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 38χρονου, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την πλήρη ταυτοποίηση της εμπλοκής του.

Την έρευνα συνέδραμε επικουρικά εμπειρογνώμονας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), ενώ εντός της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 4.807 δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων,
749 σκευάσματα υπό τη μορφή «gel»,
50 αναβολικά δισκία,
περίστροφο
50 φυσίγγια
 43.750 ευρώ και 30.000 δολάρια (Η.Π.Α.), καθώς και
ηλεκτρονικός υπολογιστής,
4 κινητά τηλέφωνα,
3 σκληροί δίσκοι και μία φορητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων (usb stick),
πλήθος παραστατικών που αφορούσαν αποδείξεις αποστολής δεμάτων με αντικαταβολή, μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς, με ψευδή στοιχεία αποστολέα,
πλήθος κενών και ημιτελών παραστατικών και συσκευασιών δεμάτων, που προορίζονταν για μελλοντική χρήση και
πλήθος εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων.
Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα ψηφιακά μέσα του 38χρονου, ταυτοποιήθηκε τόσο ως κάτοχος - διαχειριστής της ιστοσελίδας (τύπου ηλεκτρονικού καταστήματος), όσο και ως διαχειριστής της σελίδας (page) σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα προέκυψε πως διαχειριζόταν τουλάχιστον 10 ακόμη λογαριασμούς και σελίδες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, τους οποίους χρησιμοποιούσε για προώθηση και πώληση των επίμαχων προϊόντων.

Ο 38χρονος προκειμένου να μην εντοπιστεί κατά την κατοχύρωση του domain name της ιστοσελίδας, χρησιμοποίησε στοιχεία ανύπαρκτου προσώπου, ενώ για τις συναλλαγές του με τις εταιρίες ταχυμεταφορών, για την αποστολή των φαρμάκων-σκευασμάτων μέσω αντικαταβολής, χρησιμοποιούσε στοιχεία ταυτότητας τρίτου ατόμου, από το οποίο είχε υποκλέψει την ταυτότητα.

Τα ψευδή στοιχεία ταυτότητας χρησιμοποιούσε και για τη δημιουργία προφίλ-λογαριασμών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και κατά την ανάρτηση των επίμαχων αγγελιών στους ιστοτόπους αγοραπωλησιών, ενώ για την εγκληματική του δραστηριότητα, χρησιμοποιούσε αποκλειστικά τηλεφωνική σύνδεση που είχε καταχωρηθεί σε τρίτο πρόσωπο και βρέθηκε στην κατοχή του.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.