«Η πυροσβεστική κατάφερε και έσωσε το πανέμορφο δάσος της Στροφυλιάς»

«Το κύριο μέτωπο της φωτιάς ήταν μέσα στην "καρδιά" του δάσους, γι' αυτό και η πυρκαγιά ήταν πολύ επικίνδυνη», ανέφερε ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μέσα στην προστατευόμενη περιοχή στο δάσος της Στροφυλιάς.

«Η πυροσβεστική κατάφερε και έσωσε το πανέμορφο δάσος της Στροφυλιάς» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ευτυχώς ήταν άμεση η επέμβαση των επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής, όπως βέβαια των εθελοντών και των κατοίκων, που έσπευσαν να βοηθήσουν και έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Νικολάου.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς είπε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών που κάνει η Πυροσβεστική, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο του εμπρησμού, επισημαίνοντας ότι «δεν εκδηλώνεται έτσι απλά φωτιά στις 7 το πρωί».

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος θέτει ζήτημα καθαρισμού του δάσους, διότι, όπως σημειώνει, «υπάρχουν στο έδαφος πολλές βελόνες που έχουν πέσει από τις κουκουναριές και αποτελούν επικίνδυνη καύσιμη ύλη».

Γι' αυτό λοιπόν «πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του δασαρχείου, του φορέα διαχείρισης, του δήμου και της περιφέρειας ώστε να καθαρισθεί το δάσος» υποστηρίζει και καταλήγει: «όσο παραμένει η σημερινή κατάσταση, δυστυχώς είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης μιας νέας φωτιάς» .
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.