ΝΤΟΝΑΤ

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη

2 πράσινα μήλα καθαρισμένα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1-1/8 φλιτζάνι γάλα πλήρες ζεστό
2 1/4 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
2 ολόκληρα μεγάλα αυγά
140 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για την επικάλυψη

3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα
Κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι ζεστό, αλλά όχι καυτό. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύετε. Σε άλλο μπολ ρίχνετε την μαγιά, προσθέτετε το ζεστό γάλα μέσα στη μαγιά και αφήνετε για 10 λεπτά να φουσκώσει.
Λιώστε το βούτυρο σε ξεχωριστό μπολ μέχρι να λιώσει όλο σχεδόν αλλά να μην καίει.
Προσθέστε τα αυγά χτυπημένα μέσα στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε συνέχεια με ένα πιρούνι. Βεβαιωθείτε πρώτα πως το βούτυρο είναι ζεστό και όχι καυτό.
Ρίχνετε το μείγμα του αυγού στον κάδο του μίξερ, ανακατεύετε σταθερά σε μεσαία προς χαμηλή ταχύτητα και ρίχνετε το μείγμα της μαγιάς.
Ανακατεύετε για λίγα λεπτά ακόμη, φροντίζοντας να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ψιλοκόβετε σε κυβάκια τα μήλα και προσθέτετε στο μείγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ. Ρίχνετε σταδιακά όλο το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
Στην συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ελαφριά λαδωμένο μπολ. Καλύπτετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 8 ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ.
Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την μεταφέρετε σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγετε τη ζύμη σε 1 εκ. πάχος.
Χρησιμοποιώντας ένα κουπ απ για ντόνατς κόβετε την ζύμη σε δίσκους. Στη συνέχεια, ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη που έμεινε και επαναλαμβάνετε.
Τοποθετείτε τα ντόνατς σε αλευρωμένο ταψί με λαδόκολλα καλύπτοντας τα με ζεστή πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσουν. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνετε το ηλιέλαιο και αφήνετε να ζεσταθεί αρκετά.
Ένα ένα ρίχνετε τα ντόνατς στο καυτό λάδι να μαγειρευτούν για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Τα βγάζετε και αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Για την επικάλυψη

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στην συνέχεια βουτάτε ένα ένα τα ντόνατς στο γλάσο και αφήνετε να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διαφορετικά πασπαλίζετε τα ντόνατς με κανέλα και ζάχαρη.
Loading...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

featuredpost/ΖΩΔΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ

ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ

featuredpost/ΔΙΑΦΟΡΑ,LIFESTYLE
Από το Blogger.