Χωρισμός και κατάθλιψη

Ο χωρισμός είναι έντονα πραγματικά πολύ έντονο βίωμα για έναν άνθρωπο, το οποίο συνδέεται με έντονα αισθήματα θλίψης. Από την άλλη, η κατάθλιψη αποτελεί την κατεξοχήν ασθένεια που προκύπτει από μία δύσκολα διαχειριζόμενη θλίψη. Αυτά λοιπόν τα δύο, ο χωρισμός και η κατάθλιψη, υπάρχουν φορές που μπορούν να συνδυαστούν. Δεν είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο, αλλά είναι πιθανό. Ας δούμε λοιπόν πότε μπορεί να συνδέονται.
Την πρώτη περίοδο ενός χωρισμού, μπορεί αυτό το οποίο αισθανόμαστε να είναι το ότι πάσχουμε από κατάθλιψη. Στην πραγματικότητα όμως περνάμε από θλίψη, η οποία είναι μία διαδικασία, χάρις την οποία μεταβαίνουμε από τον χωρισμό στην κατάσταση της επαναφοράς μας στην ερωτική μας ζωή . Μπορούμε να αρχίσουμε να έχουμε την υποψία πως πάσχουμε από κατάθλιψη, μόλις αυτά τα συμπτώματα της θλίψης παρατηρούμε πως διαρκούν για ασυνήθιστα μεγαλύτερο διάστημα. Έτσι, θα μπορούσαμε να πούμε πως παγιωθήκαμε τελικά στο στάδιο της θλίψης.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του καταθλιπτικού ανθρώπου είναι πως θεωρεί τον εαυτό του ανάξιο για τα πάντα. Έχει την τάση να μην πιστεύει στον εαυτό του, να μην βλέπει πως στο μέλλον θα επιτύχει τίποτα. Πολλές φορές, αυτοσαρκάζεται κυνικά, δείχνοντας μία απέχθεια για τον εαυτό του και τις πράξεις του. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί αν παρατηρηθεί σε ένα άτομο που οδηγήθηκε σε κατάθλιψη μετά από έναν χωρισμό. Όμως, αυτή τη φορά, η στόχευση της μη πίστης στον εαυτό στρέφεται στον αισθηματικό τομέα. Έτσι, το άτομο θεωρεί πως δεν πρόκειται να λάβει ξανά αγάπη από άλλον άνθρωπο. Σιγά-σιγά αρχίζει να θεωρεί σε ορισμένες περιπτώσεις πως δεν αξίζει να αγαπηθεί ή πως δεν μπορεί να αγαπήσει. Τέτοιες συμπεριφορές, που διαρκούν για μεγάλο διάστημα, πρέπει να μας προβληματίσουν.

Σε περίπτωση που υποψιάζεστε πως περνάτε κατάθλιψη, πρέπει να επικοινωνήσετε με ειδικό ιατρό, ψυχίατρο.
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.