Βούτσης κατά τηλεοπτικών σταθμών για τη νέα προσφυγή στο ΣτΕ

Επικριτικός για τη νέα προσφυγή των καναλιών στο ΣτΕ ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την κατάπληξή του για την εξέλιξη, σημειώνοντας μάλιστα ότι «κάποιοι φαίνεται να θέλουν να συνεχιστεί το καθεστώς του τζάμπα».

Αν και αναγνώρισε το δικαίωμα πολιτών και καναλιών να προσφεύγουν αν κρίνουν ότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι «υπάρχουν πράγματα που απάδουν της δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του τόπου» για να σημειώσει ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα υπάρξει ηγεσία πολιτικού κόμματος που θα στηρίξει αυτή την προσφυγή, πολύ περισσότερο που πρόσφατα, σχεδόν ομόφωνα, ο πολιτικός κόσμος προχώρησε στη συγκρότηση του ΕΣΡ το οποίο και αποφάσισε και για τον αριθμό των αδειών και για την τιμή εκκίνησης της διαδικασίας αδειοδότησης.

Ο πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε και για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια την προσεχή Δευτέρα. Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι όλα τα θέματα θα τεθούν με υπεύθυνο τρόπο στην επικείμενη συζήτηση. «Θα γίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την επίμαχη διάταξη, για ταυτότητα φύλου στα 15 έτη, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι συμφωνεί και προσέθεσε ότι η διάταξη αυτή θα συζητηθεί και θα φωτιστεί διεξοδικά. «Νομίζω θα αποσαφηνιστεί το ζήτημα απολύτως στην Ολομέλεια και θα φωτιστεί», είπε.
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.