Τα ψεύτικα τα λόγια κι η Νιρβάνα

Υπάρχουν πολλά είδη αντιμετώπισης των προβλημάτων σε μια σχέση. Ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει μια κρίση με τον δικό του τρόπο και πράττει όπως πιστεύει πως είναι καλύτερα, ή τουλάχιστον όπως αισθάνεται ότι μπορεί. Συνήθως το μεγαλύτερο παράπονο βέβαια δεν είναι πώς ένα από τα δύο μέλη μιας σχέσης αντιμετωπίζει τις δικές του εσωτερικές ανησυχίες, αλλά αυτές του συντρόφου του. Αντεπίθεση, φωνές και έντονες συγκρούσεις είναι συνήθως το πρόβλημα, ωστόσο υπάρχει συνήθως ένας τρόπος χειρισμού ο οποίος τσαντίζει τον περισσότερο κόσμο ακόμη πιο πολύ από τις εντάσεις.
Αυτός δεν είναι άλλος φυσικά από το "οκ". Είναι ό,τι πιο σπαστικό κατάφερε να επινοήσει ο ανθρώπινος νους αμέσως μετά το φλάπυ μπερνυ και λατρεύουμε να το μισούμε. Η αδιαφορία είναι κάτι το οποίο είναι εξίσου σπαστικό και ανυπόφορο, ωστόσο το "οκ" δεν είναι το ίδιο. Όταν κάποιος απαντάει στις ανησυχίες, ή ακόμη και στα χαζά παράπονά σου με τέτοιον τρόπο δεν δείχνει απλώς ότι δεν νοιάζεται, αλλά έχει και άλλοθι λέγοντας πως με αυτόν τον τρόπο δεν εννοεί πως δεν νοιάζεται, αλλά το σκέφτεται. Ναι, καλά κι εγώ είμαι ο Βενέδικτος ο Κάμπερμπατς. Η αλήθεια είναι πως το "οκ" όχι μόνο δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος, αλλά και σεβασμού και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι από εμάς το απεχθανόμαστε. Μετά από ένα απλό "οκ" είναι λογικό να νιώθεις πληγωμένος ή πληγωμένη και ό,τι κι αν σου πει έχεις το δικαίωμα να αντιμιλήσεις. Όχι, δεν είναι λογική αντίδραση, όχι δεν γίνεσαι υπερβολικός. Το πιο σημαντικό πρόβλημα με αυτήν την συμπεριφορά είναι το γεγονός πως από εκεί και μετά ποτέ δεν ξέρεις με απόλυτη σιγουριά πότε εννοεί όντως πως θέλει να λύσετε κάποιο πρόβλημα και πότε απλά ξέρει πως δεν μπορεί πλέον να δείξει αδιαφορία. Υπάρχει ωστόσο κάποια λύση σε αυτήν την ανοησία;

Βεβαίως και υπάρχει, ωστόσο δεν είναι σίγουρο πως θα λειτουργήσει. Ο προφανής τρόπος είναι να μιλήσεις γι αυτό, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην ακούσει. Από κει και μετά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φερθείς κατά τον ίδιο τρόπο. Το πιο σίγουρο είναι πως θα νιώσει άσχημα μόλις το κάνεις και θα θέλει να το συζητήσετε, εκτός αν προσπαθεί να κρατήσει το έδαφος και δεν υποκύψει. Όπως και να 'χει μόλις το κάνεις και εσύ, εάν λίγο μετά ανοίξεις κουβέντα για το θέμα, το πιο πιθανό είναι να λυθεί. Άντε, καλή επιτυχία!
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.