Γιατί στον εσωτερισμό υπάρχουν μυστικά;

Αυτή η ερώτηση συνοδεύεται από μία άλλη, η οποία είναι το αν πρέπει να υπάρχουν μυστικά . Τώρα, στην εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν υψηλή μόρφωση και που υπάρχει το διαδίκτυο, είναι δυνατόν να υπάρχουν μυστικά; Και όμως, τα μυστικά του εσωτερισμού δεν προφυλάσσουν τόσο αυτούς που τα κρατούν μυστικά, όσο εκείνους που απαίδευτοι θέλουν λαίμαργα να τα γνωρίσουν.
«Μη δώτε το άγιον τοις κυσί», δηλώνει στο Κατά Ματθαίον ο Ιησούς, δηλαδή, «μη δίνετε αυτό που είναι άγιο στα σκυλιά», και συνεχίζει λέγοντας στο ίδιο πνεύμα, «και μη δίνετε την μαργαρίτα που έχετε μπροστά στα γουρούνια». Πολύ σκληρές φράσεις, από το γνωστότερο πρόσωπο για την αγάπη Του στην ανθρωπότητα; Ανήκουστο για αυτόν που είπε «γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιω. Η’ 32); Και, αφού η αλήθεια θα μας ελευθερώσει αν την γνωρίζουμε, πώς κάποιοι μπορεί να μην την γνωρίζουν και άρα να μένουν ανελεύθεροι; Όντως, η Αλήθεια ελευθερώνει και η Αλήθεια δεν μπορεί αν δίδεται σε όλους. Γιατί; Διότι η Αλήθεια δεν είναι για όλου! Μπορούν όλοι να αποκτήσουν την Αλήθεια; Όχι. Μπορούν όμως όλοι να οδηγηθούν στον δρόμο μέσα από τον οποίον θα γνωρίσουν την Αλήθεια.

Η ελεύθερη βούληση μας δίνει την απάντηση. Δεν θα λάβουμε κάτι για το οποίο δεν είμαστε έτοιμοι. Όλοι μπορούμε να λάβουμε την γνώση . Μένει μυστική για να προστατεύσει, όχι μόνο για να μην την βεβηλώσουμε ως απαίδευτοι, αλλά και διότι δεν θα μπορούσαμε να την διαχειριστούμε.

Γιατί οι εσωτεριστές ασκούν την Τέχνη τους κρυφά; Γιατί ακόμα και σήμερα γίνεται «κυνήγι μαγισσών». Ο μεσαίωνας δεν έχει περάσει. Ο κόσμος βασανίζεται από προλήψεις και δεισιδαιμονίες. Θεωρίες συνομωσίες βομβαρδίζουν τα μυαλά μας. Από την άλλη, υπάρχει και η μερίδα των ανθρώπων που θέλει την Αλήθεια, όχι διότι θέλει την γνώση, αλλά διότι η λαιμαργία της παρακινείται από το ότι η Αλήθεια είναι «μυστική». Η Αλήθεια είναι για τους μυημένους! Τι έχεις να κάνεις λοιπόν; Να ακολουθήσεις το μονοπάτι σου, τον δρόμο που επέλεξες για να φτάσεις στο Φως . Κανείς δεν θα σου διδάξει την Αλήθεια. Γίνε λοιπόν ο δάσκαλος του εαυτού σου, μιας και η Αλήθεια σε εμπεριέχει και την εμπεριέχεις, δηλαδή έχεις σχέση άμεση μαζί της.

Καλή δύναμη στον δύσκολο δρόμο της μεγάλης αναζήτησης, αν τελικά τον επιλέξεις ή αν ήδη τον έχεις τραβήξει.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.