Αχάριστη κι αλήτισσα

Μιλώντας λοιπόν για αχαριστία χρησιμοποιήσαμε τον στίχο που με χαρακτηριστικό τρόπο ερμήνευσε ο Βασίλης Καρράς, μιας και σπάει η φωνή του σίδερα. Γι’ αυτή την αχάριστη και αλήτισσα θα μιλήσουμε σήμερα, τι οποίας τίποτα δεν ζήτησες και μην τα ρωτάς. Βέβαια, αν και καθυστερημένα η απάντηση ήρθε: «Γιατί έχω αλήτισσα ψυχή…». Όταν ο θύτης επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος το κάνει για να παραδεχθεί την ενοχή του ή γιατί το έγκλημα το επιτέλεσε εύκολα; Ρίξε κι εσύ τις ευθύνες σου.
Και σου λέει όλα τα προβλήματα της ζωής της και σε έχει να στέκεσαι εκεί καθιστός και να ακούς. Και το κάνεις, γιατί υπάρχει συναίσθημα, προς το μεγάλο σου αίσθημα και εσύ δέχεσαι να ακούσεις τους πόνους της καρδιάς της. Όχι επειδή σου τα ρίχνει. Εκείνη μπορεί να σου λέει για τους λόγους για τους οποίους τσακώθηκε με τη φίλη της, για το πόσο εγκλωβισμένη νοιώθει, για το πόσο της τη δίνει η δουλειά της κτλ. Δεν είναι λοιπόν ότι στρέφεται εναντίον σου. Κι εσύ τι κάνεις αφού τελειώσει τον μονόλογό της. Υπομονετικά της απαντάς, λέγοντάς της το πόσο πολύ την στηρίζεις και πού έχει δίκιο και πού άδικο. Το πρόβλημα της το οικειοποιείσαι και ποτέ εσύ δεν κάνεις παράπονο για τίποτα, μην τυχόν και την στεναχωρήσεις.

Και έρχεται μία νύχτα που σου λέει: «Ιλαρίωνα, δεν πάει άλλο, νοιώθω εγκλωβισμένη και θέλω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου και λίγο χώρο επίσης και αν περάσεις από το ψιλικατζίδικο του Ιάμβλιχου στα Πατήσια, πιάσε και κανά πατατάκι γιατί με έπιασε μία λιγούρα». Και εσύ είσαι εκεί και στέκεσαι σαν κολώνα, όπως όταν σου έλεγε για κάθε άλλο παράπονό της. Και λες, τώρα τι παίχτηκε; Και…ποιος είναι ο Ιάμβλιχος. Και πού κολλάνε τα Πατήσια που ακούω τόσο καιρό;

Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι λογικό να σε απασχολούν. «Αλήτισσα, πόσα βράδια ξενύχτησα και για σένα δυστύχησα, θυμήσου», λέει ο στίχος του Στράτου Διονυσίου. Πόσο σκληρό, πραγματικά. Να τα έδωσες όλα και να παίρνεις το απόλυτο τίποτα.

Θες να δουλέψεις λίγο ακόμα αυτή τη σχέση; Μη σου πω ψέματα, μπορεί και να αξίζει. Όμως, το πιθανότερο είναι πως δεν αξίζει. Πες λοιπόν το παρακάτω κι ας μην το εννοείς: εξήγησε πως όπως αυτή σου φέρθηκε σαν να είσαι τίποτα κι εσύ την διαγράφεις σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Τώρα, Πατήσια, πατατάκια από Ιάμβλιχο και κάτσε γέλα με το τι έχεις να ακούσεις, στην προσπάθειά της να σου αποδείξει πως εσύ είσαι ο αχάριστος της υπόθεσης. Καλή διασκέδαση
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.