Σελήνη-Πλούτωνας φέρνουν χωρισμούς;

Τώρα έχουμε στο αστρολογικό γίγνεσθαι μία όψη που μιλά πολύ βαθειά στις καρδιές των χωρισμένων. Μία πολύ δύσκολη όψη, το τετράγωνο της Σελήνης με τον Πλούτωνα, επηρεάζει και στερεί σε έναν βαθμό τα θετικά στοιχεία του γενικότερου κλίματος. Αξίζει πολύ να την εξετάσουμε, για να αντιληφθούμε πολύ καλύτερα και το τι κρύβετε πίσω από έναν χωρισμό.
Το τετράγωνο της Σελήνης με τον Πλούτωνα πρόκειται να φέρει στην επιφάνεια τις ανασφάλειες του ατόμου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρχει μία έντονη εκδήλωση αυτών των ανασφαλειών και απέναντι στο αγαπημένο μας πρόσωπο. Δεν είναι όμως μόνο οι ανασφάλειες αυτές που κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι και οι ενοχές, τα ερωτήματα σχετικά με τις δικές μας πράξεις, που αφορούν το παρελθόν μας και στην προκειμένη περίπτωση το ερωτικό μας παρελθόν. Αυτά θα εξωτερικευτούν. Θα υπάρχει μία δυσκολία να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση κατά την οποία νοιώθουμε φοβισμένοι και εγκλωβισμένοι στα λάθη μας. Η έκρηξη θα γίνει και αποδέκτης της θα είναι το αγαπημένο μας άτομο.

Πόσοι δεν έχουμε γίνει αποδέκτες τέτοιων συμπεριφορών ή δεν επιδείξαμε τέτοιες συμπεριφορές σε ένα άλλο άτομο; Πόσοι δεν ζήσαμε στη σχέση μας ένα τέτοιο πλαίσιο δύσκολης επικοινωνίας; Αυτή η όψη, αν έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα πίσω και με θάρρος την αντιμετωπίσουμε, έχει να μας διδάξει πολλά σε σχέση με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Θα μας μάθει πολύ καλά το τι είναι αυτό που μπορεί να μας οδηγήσει σε έναν χωρισμό, διότι συχνότατα είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Η δική μας δυσκολία να αντιμετωπίσουμε τους φόβους και τα λάθη μας μπορεί να μας οδηγήσει στο να επιτεθούμε σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, για δύο λόγους: πρώτον, για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας-έχοντας την ψευδαίσθηση πως έτσι θα προστατευτούμε-και δεύτερον, διότι μπλεκόμαστε σε ένα πλαίσιο αυτό-καταστροφικότητας.

Ποια είναι η λύση; Εάν δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά, πρέπει να δείξουμε κατανόηση και να δώσουμε χρόνο στον άνθρωπό μας. Αν εμείς είμαστε αυτοί που λειτουργούν με τον παραπάνω τρόπο, θα χρειαστούμε χρόνο να κατανοήσουμε την κατάσταση και να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Πώς; Χωρίς άγχος και χωρίς «μίσος» προς τον εαυτό μας.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.