Η Μοναξιά του Βασανιστή

Για άλλα δάκρυα δεν έχεις πια καιρό. Ως εδώ και μη παρέκει είπες και την έδιωξες την αλήτισσα που σε πλήγωσε και σε έκανε να νιώθεις σαν στημένη λεμονόκουπα. "Μην ανησυχείς καλή μου, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν μανταρίνια" είπες στον εαυτό σου και την άφησες να φύγει. Ωστόσο τώρα έχεις την ανησυχία πως δε θα ξαναβρείς μανταρίνια με τέτοια φατσούλα, τέτοιο κορμί, που να σε κάνει να νιώθεις σαν βασίλισσα.
Η αλήθεια είναι πως ο χωρισμός είναι δύσκολος. Όσο και αν νομίζεις πως δε θα χύσεις δάκρυ, είναι σίγουρο πως θα πονέσεις και ακόμη και αν είσαι από αυτές τις ορθολογιάρες που πιστεύουν πως ξέρουν ακριβώς πως θα νιώσουν, η θλίψη θα είναι πάντα μεγαλύτερη απ' όσο περίμενες. Η μοναξιά είναι δύσκολη και επίπονη, ειδικά όταν μιλάμε για κάποιο άτομο με το οποίο έχεις συνηθίσει να περνάς τον περισσότερο καιρό σου μαζί του.

Ωστόσο είναι πιο δύσκολο να αφήσεις τον εαυτό σου να πονά σε μια σχέση που νιώθεις πως είναι καταδικασμένη. Πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου να προχωρήσει και να δώσεις μια ευκαιρία στα συναισθήματά σου να ξανανθίσουν. Είναι παράλογο να κρατάς τη ζωή σου πίσω για μια σχέση που είναι ήδη τελειωμένη.

Και μην φοβάσαι, όταν θα νομίζεις πως έχεις στερέψει, τη στιγμή εκείνη που θα πιστέψεις πως δεν μπορεί και δεν θες να αγαπήσεις, πως δε θα δώσεις το δικαίωμα σε κάποια άλλη να σε πληγώσει, τότε θα ερωτευτείς για μια φορά ακόμη. Και που ξέρεις, αυτήν την φορά μπορεί να είσαι εσύ εκείνη που θα πληγώσει, να γίνεις εσύ ο βασανιστής μιας ευγενούς ψυχής και τότε θα νιώσεις τη θλίψη και τη μοναξιά του θύτη.
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.