Η σημασία του να κρατάμε τον αυτοέλεγχό μας

Με αφορμή το τετράγωνο της Σελήνης με τον Άρη θεωρήσαμε πολύ σημαντικό να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να αποτρέψουμε όσο μπορούμε την αρνητική επιρροή της όψης. Είναι χρέος εκείνου που γνώρισε την Τέχνη της αστρολογίας να προστατεύσει μέσω αυτής της γνώσης. Έτσι, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε την αξία του αυτοέλεγχου στην ζωή μας.
Χρειάζεται όλοι μας να καταλάβουμε πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή. Με αυτό, εννοούμε πως ποτέ και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να βλάψουμε κανέναν άνθρωπο, για κανέναν λόγο. Εφόσον λοιπόν δεν βρισκόμαστε σε μία κατάσταση πολέμου και έχουμε ειρήνη, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ως προς το να ωθήσουμε τις καταστάσεις στην υπερβολή . Όλοι μας έχουμε διαφωνίες. Διαφωνούμε για την πολιτική, για τα αθλήματα, διαπληκτιζόμαστε μέσα στο σπίτι μας, με την οικογένειά μας, βλέπουμε διαφορετικά τον κόσμο. Όμως, καμία διαφωνία δεν μπορεί να δικαιολογήσει ακραίες πράξεις.

Κάθε φορά που νοιώθουμε πως κάποια συζήτηση δεν έχει νόημα, πρέπει να διακόπτεται. Όταν βλέπουμε πως απλώς διαφωνούμε για να διαφωνούμε, καλύτερα να σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση. Αυτό ονομάζεται ωριμότητα . Πώς μπορεί αν μαλώνουμε ένα παιδί που τσακώνεται, αν εμείς δεν διαφέρουμε από αυτό;

Ηρεμία λοιπόν και αυτοέλεγχο. Η όψη αυτή δεν είναι δικαιολογία. Έχουμε πάντα την επιλογή να κρατάμε το επίπεδό μας, η ελεύθερη βούληση υπάρχει για όλους. Ας την αξιοποιήσουμε έτσι όπως οφείλουμε να κάνουμε καθημερινά.
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.