Καταστροφιλία: Οι Παράλογοι Έρωτες

Είναι πιθανό και εσύ, όπως και πολλοί από εμάς να είχες μια καταστροφική σχέση. Είναι ο δεσμός -με όλη τη σημασία της λέξης- ο οποίος σε κάνει να κλαις, να γελάς, να γεννιέσαι και να πεθαίνεις και τελικά να καταστρέφεσαι. Μπορεί να το πεις κάνεις "καταστροφιλία" μιας και ακριβώς αυτό είναι. Το βλέπεις πως το πράγμα δεν πάει καλά και πως ενώ τον αγαπάς και σ' αγαπάει, διαρκώς καταστρέφετε ο ένας την καρδιά του άλλου, ένα κομμάτι την φορά. Κάθε διαφωνία, κάθε τσακωμός, κάθε ένταση σας αποξενώνει όλο και περισσότερο, αλλά ταυτόχρονα σας κάνει και τους δύο πιο κτητικούς μεταξύ σας. Γιατί δεν μπορείς όμως να βγεις από αυτήν την σχέση;
Συνήθως ο λόγος είναι η εκκίνηση ενός τέτοιου του δεσμού. Τα άτομα τα οποία εμπλέκονται σε μια σχέση σαν αυτή ξεκινούν ερωτευμένα. Δεν μιλάμε για απλό έρωτα ωστόσο, μιλάμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Και οι δύο συμφωνούν πως αν αυτό είναι έρωτας, τότε δεν ερωτεύτηκαν ποτέ πριν στη ζωή τους. Και μάλλον έχουν δίκιο. Τα συναισθήματα είναι τόσο πολλά που δεν μπορούν να τα εξηγήσουν και δεν μπορούν να κρυφτούν από αυτά. Ωστόσο στη συνέχεια τα πράγματα αρχίζουν να χαλάνε.

Ο πρώτος τσακωμός γίνεται πολύ νωρίς σε αυτές τις περιπτώσεις και κατευθείαν δρα ως προειδοποιητικό "καμπανάκι" και για τα δύο μέλη της σχέσης. Το συζητούν μεταξύ τους, το αναλύουν και εν τέλει καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ήταν απλώς μια κακιά στιγμή. Και μπορεί να έχουν δίκιο. Αλλά μπορεί και να μην έχουν. Ο δεύτερος τσακωμός αργεί σχετικά να γίνει, μιας και έχουν τρομάξει με τον προηγούμενο και αφήνουν γεγονότα χωρίς να τα σχολιάσουν, χωρίς να μιλήσουν για αυτά. Και εδώ είναι συνήθως το πρόβλημα.

Το γεγονός πως δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους από την αρχή έχει ως αποτέλεσμα έναν μικρό καυγά, ο οποίος μεταμορφώνεται σε αν θηρίο από άσχημες αναμνήσεις . Ο ένας μιλάει για τον άλλο σας να είναι εχθρός του, ενώ και οι δύο έχουν μαζέψει τόσα παράπονα από την "γαλήνια" περίοδο που πέρασαν μαζί, που είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο τσακώνονται, ή με ποια αφορμή ξεκίνησε ο καυγάς. Παρά το γεγονός ωστόσο ότι υπήρξε μια τόσο άγρια διαφωνία, το ζευγάρι συνεχίζει να είναι μαζί, πάντα πιστεύοντας πως δεν θα υπάρξει άλλη τέτοια περίσταση, ενώ πάντα καταλήγουν να τσακώνονται, ολοένα και περισσότερο, με ολοένα και πιο καταστροφικά αποτελέσματα. Ένας εξωτερικός παρατηρητής μπορεί να συμπεράνει πως είναι τρελό πως τα δύο αυτά άτομα δεν χωρίζουν. Μπορεί να έχει και δίκιο, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Μπορεί να υπάρχουν απίστευτα μεγάλες εντάσσεις, ωστόσο και τα δύο μέλη της σχέσης παραμένουν παράφορα ερωτευμένα και ακόμη και αν δεν είναι έτσι, προσπαθούν να επαναφέρουν την μαγεία της πρώτης περιόδου. Μπορεί κανείς να πει σε αυτήν την φάση πως έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει τρόπος να καταφέρουν να ηρεμήσουν και γι αυτό θα έπρεπε να χωρίσουν τους δρόμους τους, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν είναι αλήθεια . Ο έρωτας είναι πάντα παράλογος, ωστόσο η επαναφορά του σε μια σχέση ακολουθεί λογικά βήματα. Ένα ζευγάρι, ακόμη και σε τέτοια κατάσταση μπορεί να καταφέρει να αναδομήσει τον εαυτό του και να προχωρήσει μπροστά, χωρίς άλλες εντάσσεις, χωρίς άλλους καυγάδες . Αρκεί ωστόσο να έχει τη θέληση να ξεχάσει και να δουλέψει σκληρά.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.