Χώρισα από σχέση με ηλικιακή διαφορά. Παίζει επανασύνδεση;

Οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας είναι πράγματι κάτι το οποίο μας προβληματίζει αρκετά. Θα ξεκινήσουμε με την σαφέστατη δήλωση του ότι πράγματι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός. Όμως, οι αριθμοί έχουν από πίσω τους ολόκληρη επιστήμη, κοτζαμού μαθηματικά και πόσες άλλες που τα αξιοποιούν στην μέθοδό τους. Έτσι, και οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας θέλουν τη δική τους προσοχή. Ένας χωρισμός λοιπόν έχει κατά τον ίδιο τρόπο δική του κατηγορία.
Όταν ξεκινάς μία σχέση με άτομο με το οποίο έχεις κάποια διαφορά ηλικίας, το πιθανότερο είναι πως και οι δύο αρχικά προβληματιστήκατε κατά πόσον  είναι σωστό ή για το κατά πόσον μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο. Μπαίνοντας λοιπόν σιγά-σιγά στο κατώφλι της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, ξέρουμε σχέσεις με διαφορά ηλικίας που πέτυχαν τρελά. Οπότε, η ηλικία δεν είναι πρόβλημα, εάν εσύ και ο σύντροφός σου το αντέχετε. Συνήθως λοιπόν ένας βασικός λόγος για τον οποίον μπορεί μία σχέση με διαφορά ηλικίας να έρθει στον τέλος της, είναι ακριβώς το ότι υπάρχει αυτή η διαφορά. Σε κάθε σχέση προκύπτουν προβλήματα σε κάποια φάση. Όμως, σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία σχέσεων η ανασφάλεια της κατάστασης έχει ως αποτέλεσμα να ρίχνει συνεχώς κάποιο μέλος της σχέσης την ευθύνη αυτών των προβλημάτων στην ηλικιακή διαφορά. Αυτό βέβαια τις περισσότερες φορές δεν είναι αλήθεια .

Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας οι οποίες τελικά έφτασαν νωρίς στο τέλος τους, είναι η κατηγορία σχέσεων με τις μεγαλύτερες ίσως πιθανότητες για επανασύνδεση . Η αναγκαιότητα είναι όμως να γίνουν ορισμένα πράγματα πάλι από την αρχή. Τα δύο άτομα πρέπει να συζητήσουν από την αρχή το αν πραγματικά έχουν ή όχι πρόβλημα με την διαφορά ηλικίας τους. Πρέπει να πιστέψουν σε αυτό που κάνουν. Στο κάτω-κάτω, πολλές φορές, σε αυτές τις περιπτώσεις η ασυμφωνία χαρακτήρων μεταμφιέζεται ως ηλικιακή διαφορά. Αν πράγματι όμως το πρόβλημα είναι αυτή η ασυμφωνία, τα πράγματα είναι διαφορετικό.

Σε κάθε περίπτωση, δούλεψέ το, αξίζει.

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.