Ο «γκουρού» της ελληνικής κρίσης βλέπει τρελή άνοδο μετοχών και εκλογές στην Ελλάδα

Ο «γκουρού» μίλησε… και είπε για εκλογές μέσα στον επόμενο χρόνο. Εκλογές που θα δώσουν πολύ σημαντική ώθηση στις μετοχές της χώρας. Την εκτίμηση αυτή, για την οποία μάλιστα στοιχηματίζει, έκανε ο Κάιλ Μπας, που είναι ένας από τους γνωστότερους hedge fund μάνατζερ. Ο Μπας μίλησε ακόμα για μια δραματική πολιτική ανάκαμψη που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα. «Οι επενδυτές ωστόσο θα πρέπει να βρουν μια πιο φιλική κυβέρνηση για αυτούς», πρόσθεσε.

Από την ώρα που θα προκηρυχθούν εκλογές, προσθέτει ο Μπας, οι ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα θα κερδίσουν ένα 20%- 30% μέσα σε μια εβδομάδα, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg από το ράντσο του, στο Τέξας.

«Η Ελλάδα πέτυχε όλους του στόχους που της ζητήθηκαν», επεσήμανε ακόμα, τονίζοντας: «Αρχίζετε να βλέπετε πράσινους βλαστούς, αρχίζετε να βλέπετε ότι οι τράπεζες κάνουν τα καλά πράγματα στην Ελλάδα και πρόκειται να έχετε νέα ηγεσία», είπε ακόμα. Η χώρα θα έχει κάποιες «αρχικές ιδιωτικοποιήσεις» κατά τα επόμενα δύο χρόνια, πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Ο Μπας είναι ιδρυτής της Hayman Capital Management, με έδρα το Ντάλλας και είναι γνωστό ότι κατέχει μετοχές του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίες (όπως ο ίδιος βεβαιώνει) διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της λογιστικής τους αξίας. Ωστόσο, προσθέτει, παρέχουν «την ευκαιρία στους κατόχους τους να δουν την αγορά να "γυρίζει" στα επόμενα χρόνια».

Ο Μπας, έθεσε υπό αμφισβήτηση τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, γράφοντας σε προβεβλημένη στήλη του Bloomberg τον περασμένο μήνα κάτι που επανέλαβε και στην τηλεοπτική του συνέντευξη.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.