Γεωργιάδης για Ελληνικό: Χαίρομαι που ο Τσίπρας έβαλε μυαλό

«Τα αρχαία είναι το πρόσχημα για την ακύρωση της επένδυσης στο Ελληνικό», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην υπόθεση του Ελληνικού.

«Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι ζούμε σε μια εποχή Πιραντέλο. Πανηγυρίζει ο Τσίπρας γιατί θα επισπεύσει το Ελληνικό. Πριν από δυόμιση χρόνια ο Τσίπρας έλεγε η ψυχή μας είναι το Ελληνικό και δεν θα δοθεί ποτέ, σε δυόμιση χρόνια μας λέει ο μέγας Τσίπρας που τρέχει το Ελληνικό.

Χαίρομαι που ο Τσίπρας έβαλε μυαλό, λυπούμαι που χρειάστηκε τόσα χρόνια για να βάλει και χρειάστηκε να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια ήταν μαζί με τον δήμαρχο ελληνικού ο οποίος είχε δεθεί στα κάγκελα, δηλώνοντας πως το ελληνικό είναι η ψυχή μας και δεν θα το παραδώσουμε ποτέ, στον κ. Τσίπρα του σήμερα που πανηγυρίζει γιατί θα επισπεύσει την επένδυση» σημείωσε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Χαίρομαι που ο κ. Τσίπρας έβαλε μυαλό αλλά όχι και μπράβο σε μία κυβέρνηση που απλά "τρέχει" τις επενδύσεις που ξεκίνησαν από περασμένες κυβερνήσεις.

Επιτήρηση για αρχαία υπάρχει με το υπάρχον και ισχύον νομικό πλαίσιο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλω να δω ποιο κομμάτι της επένδυσης έχει κηρυχθεί αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τα χρονοδιαγράμματα της επένδυσης.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι πως στέλνουμε πλέον ανοιχτά σήμα στο εξωτερικό πως όποιος κάνει επένδυση στην Ελλάδα "μπλέκει". Αν δεν προσελκύσουμε 200 δισεκατομμύρια τα επόμενα χρόνια η οικονομία μας θα μαραζώσει οριστικά».

«Δεν υπάρχει στην Ελλάδα περίπτωση να κάνεις μεγάλο έργο χωρίς να βρεις αρχαία. Εάν η ιδέα είναι αν αυτή η χώρα δεν έχουμε αρχαία δεν χτίζουμε τίποτα τότε η χώρα θα μείνει έρημα,. Το πρόβλημα είναι ότι οι αρχαιολόγοι που εμφανίζονται σήμερα έχουν ως πρόσχημα τα αρχαία και απλά βάλλουν μέσω της δικαιολογίας κατά των επενδύσεων», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.