Τι κίνδυνοι υπάρχουν στην άσκηση μαγείας;

Εφόσον έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα ορισμένες πολύ σημαντικές αναφορές και αναλύσεις επάνω στην μαγεία, έχοντας μάλιστα παρουσιάσει και ορισμένες τελετές της, όπως το άνοιγμα και το κλείσιμο του μαγικού κύκλου, είναι ώρα να μιλήσουμε για το αν υπάρχουν κίνδυνοι στην άσκηση της μαγείας, δηλαδή στην τελετουργική μαγεία .
Όταν μαθαίνουμε κάτι καινούριο, είναι σαν να επισκεπτόμαστε έναν άγνωστο κόσμο. Αυτό ισχύει όταν διδασκόμαστε μία ξένη γλώσσα. Πόσο μάλλον, όταν ασκούμε την μαγική Τέχνη . Βέβαια, τελικά θα ανακαλύψουμε πως η μαγική Τέχνη είναι κάτι που ο άνθρωπος έχει μέσα του, όπως υποδηλώνει και το πρώτο κι όλας φύλο της Ταρώ . Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και όταν κάτι είναι μέσα μας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Όπως έχουμε αναφέρει τόσες πολλές φορές, είτε υπερτονίζοντας, είτε γράφοντας άρθρα επ’ αυτού, αναφερόμαστε καθαρά και μόνον στην άσκηση της αγαθής τελετουργικής μαγείας και σε αγαθούς σκοπούς του μάγου. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί μία επικίνδυνη προφανώς διαδικασία, που τελικά μπορεί να αποδειχθεί αυτοκαταστροφική. Ακόμα όμως και στην αγαθή μαγεία, χρειάζεται να έχουμε μεγάλη προσοχή. Κατά την διάρκεια μία τελετουργίας πρέπει η συγκέντρωση μας να είναι τεταμένη. Υπάρχουν κίνδυνοι. Γιατί; Διότι ερχόμαστε σε επαφή με έναν νέο κόσμο, για πρώτη φορά. Πολλοί θα δουν πως εισήλθαμε και θα καταλάβουν ίσως πως είμαστε πρωτάρηδες και θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν. Αυτές οι οντότητες θα είναι κακοπροαίρετες. Τι χρειάζεται όμως για να αντιμετωπίσουμε έναν τέτοιο κίνδυνο;

Πρώτα από όλα χρειάζεται να έχουμε δημιουργήσει τον μαγικό μας κύκλο, ώστε να μην μπορούν να εισέλθουν οντότητες τις οποίες δεν προσκαλούμε. Το δεύτερο και επίσης πολύ σημαντικό είναι να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και να μην χάσουμε την ψυχραιμία μας, ώστε αυτές οι οντότητες να παραμείνουν εκτός του κύκλου. Σχετικά με αυτά τα ζητήματα θα μιλήσουμε εκτενέστερα σε επόμενο άρθρο, στο οποίο θα αναφέρουμε τα βήματα για την ασφάλειά μας.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.