Τι πονάει πραγματικά σε έναν χωρισμό

Μεγάλο θέμα αυτό. Θες να χωρίσεις και δεν ξέρεις πώς. Προσπαθείς να καταφέρεις κάτι πραγματικά δύσκολο να πεις σε έναν άνθρωπο πως κάποιος νοιάζεται γι’ αυτόν λιγότερο από όσο νομίζει. Ο χωρισμός βέβαια δεν σημαίνει κάτι τέτοιο. Όμως έτσι το άλλο άτομο το αντιλαμβάνεται. Αυτό θα αποτελέσει και το κλειδί του συλλογισμού μας τώρα.
Η αιτία για την οποία στην πραγματικότητα ένας χωρισμός μπορεί να γίνει τόσο πολύ δύσκολος είναι το ότι το άτομο βλέπει έναν ολόκληρο κόσμο να συντρίβεται. Βλέπει πως το τελευταίο διάστημα ζούσε σε μία ψευδαίσθηση. Αυτό, διότι τελικά, η σχέση του δεν ήταν αυτό που νόμιζε και αυτό του αποκαλύπτεται ξαφνικά σε μία στιγμή. Όσο και αν μπορεί τα πράγματα να δείχνουν πως η κατάσταση πάει για χωρισμό, το άτομο πάντα βλέπει την ύπαρξη ελπίδας. Όταν αυτή καταρρίπτεται, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Μόλις λοιπόν αυτό το νοητικό σύμπαν κατεδαφίζεται, τότε το άτομο έρχεται σε επαφή με μία δύσκολη πραγματικότητα: το άτομο με το οποίο μοιραζόταν τόσα πολλά, το άτομο στο οποίο λιγότερο ή περισσότερο βασιζόταν, τελικά έχει διαφορετικά συναισθήματα για αυτόν. Είτε είναι άνδρας, είτε είναι γυναίκα και πάλι θα κάνει το άτομο την ίδια αναγωγή.

Γνωρίζοντας λοιπόν πως στην ουσία αυτό είναι που κάνει έναν χωρισμό δύσκολο, πρέπει να μάθεις να χειρίζεσαι τις καταστάσεις έτσι ώστε να ελαττώνεις τα αποτελέσματα ενός χωρισμού. Δεν φταις εσύ, ούτε ο άλλος σε αυτό. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που μπορεί επίσης να πονάνε σε έναν χωρισμό, συνήθως έχουν ως βάση αυτά που αναφέραμε παραπάνω. Τώρα, μπορείς να δεις την κατάσταση πιο ρεαλιστικά, ώστε να μπορέσεις να μπορέσεις να ξεπεράσεις πολλά από τα δύσκολα σημεία του.
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.