Η Σελήνη στον Κριό και ο χωρισμός

Γενικώς, οι διελεύσεις της Σελήνης μας ευνοούν πολύ σημαντικά επάνω σε διαφορετικά θετικά βήματα και προσπάθειες. Όμως, μπορούν ταυτόχρονα και να φωτίσουν ορισμένες αρνητικές πλευρές του εαυτού μας, τις οποίες, γνωρίζοντάς τες, θα καταφέρουμε να τις αντιμετωπίσουμε. Κάτι τέτοιο ισχύει βέβαια και για την τωρινή διέλευση της Σελήνης, η οποία γίνεται στον Κριό.
Η Σελήνη λοιπόν στον Κριό μας χαρίζει μία παιδικότητα, με την πολύ θετική έννοια του όρου. Έτσι, κερδίζουμε έναν αυθορμητισμό και έναν ενθουσιασμό. Έτσι, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε-μεταξύ άλλων-κινήσεις οι οποίες θα μας φέρουν πιο κοντά με το αγαπημένο μας πρόσωπο και θα ανανεώσουν την σχέση μας. Τι γίνεται όμως όταν οι κινήσεις μας δεν βρουν την ανταπόκριση που περιμέναμε; Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο η συγκεκριμένη διέλευση θα μας βγάλει έναν διαφορετικό εαυτό. Εδώ, η παιδικότητα θα εμφανιστεί και πάλι. Ας δούμε λοιπόν ένα παιδί που έχει με μεγάλο ενθουσιασμό επάνω σε κάτι που το αφορά. Όταν συναντήσει δυσκολίες, εύκολα θα απογοητευτεί και σύντομα θα τα παρατήσει, διότι έχει το προσόν του ενθουσιασμού, αλλά την έλλειψη εμπειρίας για να γνωρίζει την αξία της προσπάθειας.

Αυτό λοιπόν που συναντάμε με την συγκεκριμένη διέλευση είναι κάτι που μοιάζει σαν «κενό μνήμης». Δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες μας από την αισθηματική μας ζωή . Με την πρώτη  δυσκολία θα νομίζουμε πως όλα τελείωσαν. Μας θυμίζει αυτό κάτι;

Πόσο αλήθεια διαφέρει αυτό από έναν χωρισμό; Μήπως σε έναν μεγάλο βαθμό οι χωρισμοί προκύπτουν μόνο και μόνο επειδή απογοητευτήκαμε αρκετά γρήγορα; Άλλες φορές ναι και άλλες φορές όχι. Όμως, σίγουρα πολλές περιπτώσεις έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Πόσες φορές είδαμε ανθρώπους να έχουν μία καλή σχέση, η οποία αιφνιδιαστικά σταμάτησε, παρόλο που τα προγνωστικά ήταν θετικά; Φαίνεται πως τουλάχιστον ο ένας από τους δύο συντρόφους δεν είχε την υπομονή να δει τους καρπούς που θα φέρει η σχέση τους. Είχε θέσει υψηλά τον πήχη, αλλά νόμιζε πως θα τον πετύχει με την πρώτη.

Πολλές φορές η εικόνα μας για την πραγματικότητα είναι διαφορετική από την ίδια την πραγματικότητα. Τι πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να καταλάβουμε πως το να έχουμε υπομονή σημαίνει να έχουμε ισχυρά συναισθήματα. Το πιθανότερο είναι πως ούτε στην επόμενη σχέση θα βρούμε αυτό που ψάχναμε. Γιατί; Διότι αυτό που ψάχνουμε πρέπει να το αναζητάμε από κοινού με το αγαπημένο μας πρόσωπο. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν οι σχέσεις. Αλλιώς, οι δρόμοι μας με τον σύντροφό μας νομοτελειακά θα χωρίσουν. Ας λάβουμε πολύ σοβαρά λοιπόν υπόψιν μας τα διδάγματα της παρούσας διελεύσεως.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.