Τι μαθαίνει σε έναν χωρισμένο η σύνοδος Σελήνης-Ερμή;

Είναι πραγματικά φανταστικό το να σκεφτούμε το πόσο ορισμένα πράγματα μπορούν να αφορούν την ζωή μας, από εκεί που εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε. Ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα αποτελεί η σύνοδος μεταξύ της Σελήνης και του Ερμή. Αυτή η όψη είναι έτοιμοι να μας μάθει πολλά πράγματα για τον εαυτό μας, όταν βιώνει μία περίοδο χωρισμού. Ας καθίσουμε λοιπόν λίγο να την παρατηρήσουμε και να την κατανοήσουμε.
Τι είναι αυτό το οποίο μας λέει η συγκεκριμένης σύνοδος; Χαλάρωση, ηρεμία, ξεγνοιασιά. Ό,τι και να συμβαίνει στη ζωή μας, πρέπει να έχουμε υπόψιν μας πως τώρα μπορούμε να πούμε ένα στοπ. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα αυτού του διαλλείματος. Με αυτή την όψη γινόμαστε δεκτικοί σε μικρές κουβέντες, που μπορεί να μην έχουν μεγάλο νόημα, όμως μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση. Έχουμε ερωτισμό; Μα και βέβαια! Αλλά δεν θα καθίσουμε να σκεφτούμε τώρα το μέλλον μας, διότι αυτή τη στιγμή αξίζουμε μία ξεκούραση από την συνεχή ανάλυση της ζωής μας.

Η σύνοδος της Σελήνης με τον Ερμή μας μαθαίνει πως δεν πρέπει να είμαστε συνέχεια σε ατέλειωτη κίνηση. Κάποια στιγμή αξίζει πολύ να σταματήσουμε, όχι για να κοιτάξουμε μέσα μας, όχι για να ερμηνεύσουμε καταστάσεις, αλλά απλά για να ξεκουραστούμε. Θέλουμε να βρεθούμε με αγαπημένο πρόσωπο; Ας το κάνουμε. Αν αυτό όμως νοιώθουμε πως μας στρεσάρει, ας το αποφύγουμε. Ένας χωρισμένος μπορεί να περάσει μεγάλο διάστημα κατά το οποίο σκέφτεται τα ίδια ξανά και ξανά. Τι θέλει τώρα για να συνέλθει; Την ευεργετική δράση της σημερινής συνόδου, η οποία τόσο ευγενικά και με απλότητα, μας λέει: χαλάρωσε, το έχεις ανάγκη.
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.