Σχέσεις: εκμεταλλευτείτε την Δήμητρα στον Λέοντα

Η αγαπημένη της αγάπης, η Δήμητρα, διασχίζει όπως έχουμε πει κι άλλες φορές την καυτή και ηγεμονική χώρα του Λέοντα αυτόν τον καιρό. Θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Πανσέληνο που έρχεται και καλό είναι να συντονιστείτε μαζί της, αναγνωρίζοντάς της τις πανέμορφες ιδιότητες που αποκτά όταν βρίσκεται στον Λέοντα.
Με την Δήμητρα στο Λέοντα, η φροντίδα μεταφέρεται με έναν καλοπροαίρετο, βασιλικό τρόπο - την "Βασίλισσα μαμά". Υπάρχει μια προστατευτική, κυρίαρχη φύση που μοιάζει να εμπνέει εμπιστοσύνη στους άλλους: "Ποτέ μην φοβάστε", λέει, "είμαι εδώ, θα σας παράσχω τα πάντα!" Συνδέει τη φροντίδα με την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και την υπερηφάνεια και την εμπιστοσύνη που πηγάζει από την ενθάρρυνση της αυτο-έκφρασης. Η έλλειψη αυτού του είδους αναζωογόνησης σε κάποιους από τους ανθρώπους γύρω μας – ή και σε εμάς τους ίδιους -  μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη εμπιστοσύνης και σύνθετα κατωτερότητας ή ανωτερότητας.

Αυτή η έλλειψη θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή θλίψης, και αυτό είναι που διορθώνει η Δήμητρα στον Λέοντα.  Μπορείτε κάτω από την επιρροή της να καλλιεργήσετε στους άλλους τη δική σας δημιουργικότητα ή να γίνετε σημαντικοί στην ζωή τους εμπνέοντας τους να εκφράσουν τις δικές τους δημιουργικές τάσεις.

Η δημιουργικότητα στις σχέσεις μπορεί να εκφράζεται σε θέματα διαχωρισμού και επανένωσης ή μπορεί να επικεντρώνεται γύρω από μια ευγενή, ηρωική φιγούρα. Η απώλεια της δημιουργικότητας, ο πατέρας, η κακή σχέση μεταξύ γονέων ή άλλων μορφών εμψύχωσης θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή θλίψης – αλλά αυτή η θλίψη θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μεταμορφωτική εμπειρία αυτή τη στιγμή, και θα έρθουν τέτοιες μεταμορφώσεις, γιατί ο Ήλιος, το κεντρικό εγώ, κάνει μια πολύ δύσκολη όψη με την Δήμητρα

Η Δήμητρα λοιπόν κάνει μια προκλητική όψη τετραγώνου με τον Ήλιο. Οι ιδιότητες της συνύπαρξης και της συναισθηματικής συσχέτισης συνδυάζονται με την αίσθηση της αυτο-ουσίας ή της αυτοδιάθεσης με τέτοιο τρόπο ώστε αυτές οι δύο όψεις του εαυτού σας φαίνεται να είναι σε αντίθεση μεταξύ τους. Η συναισθηματική εξάρτηση μπορεί να εμποδίσει την προσωπική εξατομίκευση και να οδηγήσει σε προβλήματα στις σχέσεις μιας φύσης γονέα-παιδιού. Μπορεί να αισθανθείτε ότι η ανάγκη να γαλουχήσετε ή να φροντίσετε άλλους ή να ασχοληθείτε με έντονες σχέσεις φύσης γονέα-παιδιού, σας κάνει να εγκαταλείψετε τον αληθινό σας εαυτό. Αντίθετα, ίσως αισθανθείτε ότι η αυτο-εικόνα ή η ταυτότητά σας αποκλείει κάθε στενή συναισθηματική σύνδεση ή ότι για να είστε αληθινοί στον εαυτό σας, πρέπει να παραιτηθείτε από δεσμευτικούς συναισθηματικούς δεσμούς. Η πρόκληση είναι να μάθουμε να βλέπουμε τόσο την ανάγκη να κάνουμε το δικό μας «θέλω» όσο και την ανάγκη να καλλιεργούμε δεσμούς ως έγκυρες πηγές βελτίωσης του εαυτού και να βρούμε τρόπους για να ικανοποιήσουμε και τις δύο αυτές ανάγκες, αντί να καταπιέζουμε ή να προβάλλουμε μία από αυτές στους άλλους.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.