9/10 – 15/10/2017: Μια κρίσιμη αστρολογικά εβδομάδα

Η εβδομάδα αυτή, η πρώτη της μεταφοράς του Δία στην χώρα του Σκορπιού, είναι κρίσιμη σε πολλαπλά επίπεδα. Από τις 8 Οκτωβρίου είναι μαζί μας μια ανώτερη σχέση μεταξύ του Ήλιου και του Ερμή. Αυτό το διάστημα όλης της εβδομάδας που έρχεται έχουμε το αποκορύφωμα στον χορό του Ήλιου με τον πιστό του ακόλουθο. Ο τελευταίος συνδυασμός συνόδου (όταν ο Ερμής ήταν ανάδρομος στη Παρθένο) συνέβη στις 26 Αυγούστου και σήμανε την έναρξη του κύκλου. Αυτές οι δύο ημερομηνίες μπορεί να συνδεθούν. Οπότε έχουμε έναν κύκλο που αφορά τις σχέσεις μας και τις συνεργασίες μας και πρέπει να θυμηθούμε πώς ήταν τα πράγματα στις 26 Αυγούστου, γιατί θα γίνει επανάληψη.
Η 9η Οκτωβρίου βλέπει τον Πλούτωνα να κάνει τετράγωνο στην σύνοδο Ήλιου / Ερμή από τον Αιγόκερω, ένας δυναμικός χορός ο οποίος θα καταστήσει την αποκορύφωση αυτή ιδιαίτερα έντονη. Η απάντηση ή το αποτέλεσμα που ψάχνουμε θα περιλαμβάνει έναν αγώνα για έλεγχο, για την αλήθεια ή τον ισχυρισμό ότι ένα άτομο έχει δίκιο. Αλλά ο αγώνας μπορεί να είναι συγκεκαλυμμένος, με ευχάριστα λόγια και χαμόγελα στην επιφάνεια.

Την 10η Οκτωβρίου έχουμε βέβαια την έναρξη του μονοετούς διαμετακομιστικού ταξιδιού του Δία στην χώρα του Σκορπιού. Η επέκταση του Δία σε αυτό το ζώδιο που του αρέσει η αρχή "όλα ή τίποτα" μπορεί να ανοίξει κεφάλαια με ακραία συμπεριφορά, εμμονές ή επιτυχία . Ο Δίας θα ενισχύσει τα υπάρχοντα δυναμικά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτή δεν είναι μια ξεκάθαρη διαμετακόμιση: απαιτείται συνολική δέσμευση από όλους, αν θέλουμε να είναι θετική η ζωή μας με αυτή τη δυναμική. Ή αν θα βυθιστούμε στο σκοτάδι της ψυχής μας. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον μαγνητικό Δία στον Σκορπιό, να είστε έτοιμοι να αναγνωρίσετε ειλικρινά τη σκιά σας και να επιδιώξετε να αφιερώσετε τον εαυτό σας σε κάτι υγιές και ενδυναμωτικό. Αυτό ισχύει είτε διερευνάτε άσχημα ζητήματα (μερικές φορές αυτό είναι απαραίτητο για την αναγέννηση) είτε αυξάνετε την οικονομική και συναισθηματική ισχύ σας. Το κλειδί είναι η κατανόηση της διαφοράς μεταξύ της υγιούς συμπεριφοράς (θάρρος, αυθεντική δύναμη) του Σκορπιού και της παραμόρφωσης (χειραγώγηση, καταναγκασμός σε αυτοκαταστροφή).

Η Αφροδίτη που είναι ήδη σε τετράγωνο με τον Κρόνο από τις 8 Οκτωβρίου αντιτάσσεται τον Χείρωνα στις 10 Οκτωβρίου και ο Άρης στην Παρθένο κάνει τετράγωνο με τον Κρόνο στις 11 Οκτωβρίου. Ο Άρης αντιτάσσεται επίσης στον Χείρωνα στις 15 Οκτωβρίου. Αυτές οι όψεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς αυτό που θέλετε (Αφροδίτη) και αυτό που κάνετε για να το πάρετε (Άρης) προκαλεί πληγές και όρια. Το ελάττωμα ή έλλειψη κάτι θα φωτιστεί και δεν θα υπάρξει γρήγορη αποκατάσταση. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τι είναι σπασμένο, ενώ καταλαβαίνετε ότι η πορεία προς τη βελτίωση μπορεί να συνεπάγεται τη μετακίνηση, τη συγχώρεση ή την απομάκρυνση εξ ολοκλήρου από μια δυνατή επιθυμία . Μια αντίθεση μεταξύ του Ερμή στο Ζυγό και του ανάδρομου Ουρανού (επίσης στις 15 Οκτωβρίου) συμπίπτει με την αντίθεση του Άρη  με τον Χείρωνα - οι οδυνηρές ενέργειες και οι συγκλονιστικές λέξεις θα κάνουν έναν δύσκολο συνδυασμό, να είστε έτοιμοι να ακούσετε και να πείτε σκληρά λόγια. Να έχετε έτοιμη μια συγχώρεση για όλους, για να σας συγχωρήσουν και οι άλλοι με την σειρά τους.

Στις 14 Οκτωβρίου, η Αφροδίτη εισέρχεται στο Ζυγό, το ζώδιο που κυβερνά. Αυτό μπορεί να εξομαλύνει μερικά από τα παραπάνω προβλήματα, καθώς οι σχέσεις και όλες οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις παίρνουν έναν χαρακτήρα διπλωματίας και συνεργασίας. Διάφορες όψεις της Αφροδίτης θα τονίσουν επίσης τις υπάρχουσες ανισορροπίες, αλλά γενικά, αυτή η διέλευση μπορεί να διευκολύνει την όποια  σχέση, να πει το ωραίο (και όχι το σωστό) και να χαρίσει ένα χαμόγελο (ακόμα κι αν δεν το νιώθετε).
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.