Ο 2 ετών Aditya Raj, από την Gurugram της Βόρειας Ινδίας, απήχθη από έναν άντρα, επειδή η μητέρα του αρνήθηκε να αφήσει τον σύζυγό της και να τον παντρευτεί.


Ο απαγωγέας έριξε οξύ στο πρόσωπο του αγοριού και το άφησε να πεθάνει σε έναν κάδο το περασμένο Δεκέμβριο.

Τρεις χειρουργικές επεμβάσεις έσωσαν την όραση του Aditya, αλλά το παιδί έμεινε σημαδεμένο για πάντα.

Αποκαλύπτοντας τα σημάδια του σήμερα, η μητέρα του, η 26χρονη Soni, είπε: “Δεν μπορώ να ξεπεράσω εκείνη την ημέρα.”


“Ο γιος μου βρέθηκε σε ένα κάδο με το πρόσωπό του καμένο. Έχουν περάσει 10 μήνες αλλά είναι σαν να έγινε χθες. Από τότε, το παιδί μου υποφέρει κάθε μέρα.”

Το κράτος καλύπτει ιατρικά έξοδα σε γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση με οξύ, όμως για τους άντρες δεν αναφέρει κάτι η νομοθεσία, γι’ αυτό εστάλησαν επιστολές για να μπορέσει το μικρό παιδί να λάβει τη θεραπεία που τόσο χρειαζόταν.


Ο Aditya χειρουργήθηκε στο μάτι και τη μύτη του από τον Δρ. Avtar Singh Bath, στο νοσοκομείο BL Kapoor, στο Νέο Δελχί, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Ινδίας.

Ο Δρ. Bath είπε: “Το παιδί είχε υποστεί 30 τοις εκατό εγκαύματα όταν ήρθε σε μας, με την κύρια προσβεβλημένη περιοχή τα μάτια και τη μύτη του. Ευτυχώς μπορέσαμε να σώσουμε το μάτι του με χειρουργική επέμβαση.”


Ο πατέρας του, ο 34 χρονος Jamna Prasad, πιστεύει ότι το αγόρι του είναι ευλογημένο. Είπε: “Δεν θα μπορούσα ποτέ να τον φανταστώ να θεραπεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο, πόσο μάλλον ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο. Δεν θα μπορούσα ποτέ να πληρώσω για τη θεραπεία του.”

“Ευτυχώς γίνονται και στις μέρες μας θαύματα. Το πρώτο θαύμα ήταν που επέζησε από την επίθεση και το δεύτερο που μας δόθηκε τόση οικονομική και ιατρική βοήθεια. Είναι απίστευτο.”

Παρόλο που ο Jamna είναι ευγνώμων που η οικογένειά του παίρνει τη βοήθεια που χρειάζεται, εξακολουθεί να ζει με το φόβο των επιθέσεων.Η Soni παρενοχλούνταν από τον γείτονά της, τον 27χρονο Mangal, από τις αρχές του περασμένου έτους. Ενώ ήξερε ότι ήταν ήδη παντρεμένη, ζήτούσε επανειλημμένα από τη Soni να εγκαταλείψει τον σύζυγό της και να τον παντρευτεί.

Σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την παρενόχληση, η οικογένεια μετακόμισε σε άλλη περιοχή τον περασμένο Ιούλιο. Αλλά στις 13 Δεκεμβρίου, ο Aditya εξαφανίστηκε ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Και επειδή η Soni φοβήθηκε για το χειρότερο, κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Ο Aditya βρέθηκε να κλαίει σε ένα κάδο το επόμενο πρωί από έναν διερχόμενο οδηγό, αλλά το πρόσωπό του είχε ήδη λιώσει από το οξύ που έκαιγε τη σάρκα του για ώρες.


Ο Govind Ram Das, 20 ετών, ένας αγρότης από το Gurugram, συνελήφθη για την επίθεση και βρίσκεται ακόμα υπό κράτηση μέχρι να γίνει η δίκη. Αλλά ο Mangal, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο Jamna πρόσθεσε: “Υπήρχαν δύο εμπλεκόμενοι στο έγκλημα. Ο ένας που επιτέθηκε στον γιο μου με οξύ και ένας άλλος που σχεδίασε την επίθεση.”


“Δεν έχει κάνει καμία επαφή μαζί μας μετά την επίθεση, αλλά ανησυχώ για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Εξακολουθώ να φοβάμαι για το παιδί μου και τη γυναίκα μου γιατί θα μπορούσε να γυρίσει ανά πάσα στιγμή και να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένειά μου.”


Ο Aditya βγήκε στο νοσοκομείο και η Soni γέννησε ακόμα ένα παιδί τον Ιανουάριο, τον Aman.


“Ο Aditya αγαπά τον μικρό αδελφό του,” πρόσθεσε ο Jamna. “Το μωρό ήταν μια τεράστια βοήθεια στην βελτίωση της κατάστασης του Aditya.”


“Ο Aditya θα μείνει με τις ουλές για πάντα, αλλά πιστεύουμε ότι ο μικρός αδελφός του θα τον βοηθήσει να νιώσει καλύτερα. Εύχομαι ο δεσμός τους να διαρκέσει για πάντα και οι δύο τους να συνεχίσουν να αγαπούν τόσο πολύ ο ένας τον άλλον.”

Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.