Ερωτική Σελήνη 27-10-2017

Σήμερα λοιπόν, μετά το απόγευμα, έχουμε την Σελήνη από τον Υδροχόο σε φάση ολοκλήρωσης Πρώτου Τετάρτου μετά την αναγέννησή της, με το συνοδό τετράγωνο του Ήλιου από τον Σκορπιό να θέτει ζητήματα τώρα, που θα τα επιλύσουμε με την Πανσέληνο που θα έρθει. Η Σελήνη σε φάση Πρώτου Τετάρτου σε αύξηση είναι μια πολύ σημαντική συναισθηματικά στιγμή που αξίζει να της δώσουμε προσοχή. Βάλτε θεμέλια στον έρωτα!
Τα τετράγωνα ως γνωστόν φέρνουν δύο δυνάμεις σε σύγκρουση. Κάθε πλανήτης λειτουργεί για να εμποδίσει την έκφραση του άλλου, μια ένταση που προωθεί τη δράση . Αξιοσημείωτη ανάπτυξη μπορεί να συμβεί με τετράγωνα, αν και δεν είναι εγγυημένη. Κατά τη διάρκεια της φάσης τετραγώνου Ήλιου/Σελήνης στο πρώτο τέταρτο, για παράδειγμα, μπορούμε να ενισχύσουμε τον εαυτό μας για κίνηση προς τα εμπρός, που αντλείται από την υπόσχεση νέων αποκαλύψεων στην πανσέληνο. Ή μπορούμε να πνιγούμε κάτω από το βάρος του γεμάτου με προβλήματα παρελθόντος μας, βρίσκοντας τον εαυτό μας στην πανσέληνο όχι πολύ μακριά από την αρχή του κύκλου. Κάνοντας δηλαδή κύκλους γύρω από άλυτα καρμικά προβλήματα.

Οι πλανήτες σε τετράγωνη λειτουργία μοιάζουν πολύ με το αρχέτυπο του απογοητευμένου βασιλιά και του «τρελού» του γιου. Οι προσδοκίες, οι ικανότητες και οι επιθυμίες αυτών των δύο είναι τόσο διαφορετικές, που η αντίσταση μεταξύ τους είναι αναπόφευκτη. Συνήθως ο ένας πλανήτης εκφοβίζει τον άλλο. Είναι συχνά ο πιο αργός κινούμενος πλανήτης που αρχικά θέτει την ατζέντα, όπως ο βασιλιάς που απαιτεί από τον αργό-πνευματικό του γιο να διαμορφωθεί. Στέλνει το αγόρι σε αναζητήσεις - για να κερδίσει τη σοφία, να σκοτώσει έναν δράκο, να ανακτήσει ένα μαγικό αχλάδι - κανένα από αυτά τα κατορθώματα το αγόρι δεν νοιάζεται να το καταφέρει ή δεν αισθάνεται καθόλου ικανό να κάνει.

Το αίσθημα παγίδευσης που θα νιώσουμε, έτσι όπως ο πιο αργός Ήλιος πιέζει συναισθηματικά την πιο γρήγορη Σελήνη, είναι που θα μας βοηθήσει τελικά να απαλλαγούμε από συναισθηματικές παγίδες.  Η απογοήτευσή του ανεβαίνει. Η ορμή του τετραγώνου για αλλαγή ανεβαίνει επίσης. Ο ταχύτερα κινούμενος πλανήτης πρέπει να αναπροσανατολίσει κάπως τον εαυτό του. Δεν το γνωρίζει ακόμα, αλλά θα βρει την επιτυχία της μόνο στην ανακάλυψη ενός ολοκαίνουριου κάστρου. Αλλά πρώτα η πίεση του τετραγώνου πρέπει να απελευθερώσει: σε μια πολύ φορτισμένη αντιπαράθεση, ο βασιλιάς αποκηρύσσει τον γιο του. Αυτή είναι η κρίση ή το σημείο καμπής της φάσης Πρώτου Τετάρτου: ο βασιλιάς  - Ήλιος αποκηρύσσει το παιδί – Σελήνη. Με άλλα λόγια, το κεντρικό Εγώ μας αποκηρύσσει το συναίσθημα .  Αυτό μπορεί να γίνει με βίαιο τρόπο, οπότε καλό είναι να ασκηθείτε λίγο στον αυτοέλεγχο, ώστε να μην κομματιάσετε την ψυχή σας μέσα από συνεχείς αντιπαραθέσεις με τον ίδιο σας τον εαυτό. Όσο για τον έρωτα, θα έρθει κι η σειρά του. Αλλά πρώτα, βρείτε τα με τον εαυτό σας.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.