2-11-2017: Τετράγωνο Κρόνου/Χείρωνα

Λίγο πριν την Πανσέληνο ο Κρόνος κάνει επίδειξη δύναμης και τετραγωνίζει τον Χείρωνα, είναι μια όψη που θα έχει άμεση επίδραση σε όλη την επερχόμενη περίοδο μετά το πλήρες φεγγάρι και θα πρέπει να την προσέξουμε πάρα πολύ. Παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη, θα είναι πολύ αποκαλυπτική.
Σύμφωνα με το μύθο, ο Χείρων δεν έγινε θεραπευτής επειδή τραυματίστηκε. Αυτή είναι μια αισιόδοξη επανερμηνεία που προσπαθεί να κατανοήσει τον πόνο της ζωής, αναθέτοντάς της ένα συγκεκριμένο σκοπό και νόημα - να αναπτύξει τη συμπόνια και τη σοφία να θεραπεύσει τους άλλους εξαιτίας του δικού του πόνου. Αυτή η επανερμηνεία του μύθου ισχύει ως ένας τρόπος εργασίας με τις πληγές του καθενός. Αλλά ο πόνος του Χείρωνα δεν εξυπηρετεί τέτοιο ευγενή σκοπό στην ιστορία. Είναι ήδη δάσκαλος και θεραπευτής, πριν τραυματιστεί.

Ο Χείρων αντιπροσωπεύει το σοφό ζώο, μια φυσική δύναμη η οποία με δική του βούληση επέλεξε να υπηρετήσει την ανθρώπινη εξέλιξη και συνείδηση. Ο Χείρων στρέφει την πλάτη του στην αγριότητα της ενστικτώδους φύσης του, προκειμένου να εξυπηρετήσει το εξελικτικό πρότυπο που θεωρεί ότι αποτελεί την πορεία προς τα εμπρός για ολόκληρη τη ζωή . Ο Χείρων είναι μια εικόνα αυτού που έχει πληγεί αδίκως από τη ζωή και από τις αναπόφευκτες συνθήκες που αντανακλούν τις αποτυχίες και τα ελαττώματα σε μια συλλογική ψυχή που είναι αδέξια στις προσπάθειές της να προχωρήσει.

Ο Χείρωνας είναι μια εικόνα αυτού που μας έχει τραυματίσει άδικα στη ζωή. Τέτοιες συγκρούσεις με τις αναπόφευκτες ατέλειες της συλλογικής δύναμης μας αφήνουν γεμάτες πικρία και κυνισμό. Μπορούμε να τιμωρήσουμε τους άλλους γιατί αισθανόμαστε μαυρισμένοι, πληγωμένοι και ανυπόφοροι. Ή μπορεί να τιμωρήσουμε τον εαυτό μας. Αλλά μπορούμε να προχωρήσουμε πέρα από αυτή τη μαύρη χολή της πικρίας, αλλά αποδεχόμενοι τα όρια της θνησιμότητας.

Υπάρχουν πολλά στάδια στη διαδικασία που αντιπροσωπεύει ο Χείρων, ξεκινώντας από τον τραυματισμό του, και τελειώνοντας με τη μετατροπή του στη θνησιμότητα και την απελευθέρωσή του από τα βάσανα. Αυτά τα στάδια περιλαμβάνουν την οργή, τη μανία, την επιθυμία να τραυματίσει κάποιος τους άλλους, την πικρή παραίτηση, την αυτοπεποίθηση, τα αισθήματα θυματοποίησης και, τέλος, την επιθυμία να κατανοήσουμε τα παγκόσμια πρότυπα που βρίσκονται πέρα από τον προσωπικό πόνο.

Ο Κρόνος στον Τοξότη μας καλεί να μιλήσουμε για την εμπειρία και να περπατήσουμε τον περίπατο, να ζήσουμε τις δικές μας πεποιθήσεις και φιλοσοφίες. Η αγάπη και η αποδοχή του εαυτού είναι ένα κλειδί που ξεπερνά τις προκλήσεις σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς συνειδητά ή ασυνείδητα περνούν από περιόδους αυτό - σαμποτάζ όπου χρησιμοποιούμε άλλους ανθρώπους για τη δική μας επιτυχία ή λυγίζουμε προς τα πίσω για να γίνουμε αυτό που οι άλλοι θέλουν να είμαστε, έτσι ώστε να μπορούμε να γίνουμε δεκτοί στην κοινωνία.

Ο Κρόνος με τετραγωνισμό του Χείρωνα θα δοκιμάσει εάν συνεχίσουμε να προσχωρούμε στις επιθυμίες άλλων εν όψει της δικής μας προσωπικής αλήθειας. Με την τρέχουσα κατάσταση διαβίωσης σε εικονικές πραγματικότητες, όπως τα κοινωνικά μέσα, η κατανάλωση υπερβολικά επεξεργασμένων τροφίμων και η ατομικότητά μας μέχρι τις εταιρικές, κυβερνητικές και θρησκευτικές δομές, η ανθρωπότητα αρχίζει να χάνει την επαφή της με τις ρίζες της. Αυτή είναι η αρχή της αναπροσαρμογής, της προσέγγισης σε πιο υψηλούς ηθικούς και δεοντολογικούς λόγους, ο χρόνος να ξυπνήσετε και να συνειδητοποιήσετε τις δυνατότητες του δικού σας προσωπικού προορισμού.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.