11/10/2017: Τετράγωνο Άρη – Κρόνου

Θα μπορούσαμε να βάλουμε πολλούς τίτλους σε αυτήν την δύσκολη όψη που ολοκληρώνεται σήμερα, το τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη από την Παρθένο και τον Κρόνο από τον Τοξότη. θα μπορούσαμε να το πούμε «το τραύμα του Πατέρα». Θα μπορούσαμε να το πούμε «ο καταπιεσμένος θυμός». Όπως και να το πούμε, δύσκολο θα μείνει! Προσέξτε σήμερα, ο ίδιος σας ο εαυτός θα σας πληγώσει και θα σας στήσει παγίδες. Εκτός αν μπορείτε να γυρίσετε την ενέργεια που εκλύεται υπέρ σας. Αλλά θέλει γερό τιμόνι το ψυχολογικό σκάφος για να μην πέσει στα βράχια της απόγνωσης.
Η σκιασμένη πλευρά της αρρενωπότητας

Σε μια σκιερή σχέση όπως η σημερινή, ο Κρόνος καταστέλλει τον Άρη, και ο Άρης πληγώνει τον Κρόνο. Ως αποτέλεσμα, ο Άρης και ο Κρόνος, θα μπορούσαν να βιωθούν ως αρνητικές εκφράσεις της αρσενικής αρχής, και να εκδηλώνονται ως παθήσεις του πατέρα.

Τι είναι το τραύμα του πατέρα;

Για κάθε μικρό παιδί, ο πατέρας ήταν το μοντέλο της αρσενικής εξουσίας - ήταν πιθανώς η ανώτατη αρχή στον κόσμο του. Εάν ο συναισθηματικός σας δεσμός με τον πατέρα σας ήταν ισχυρός και υποστηρικτικός, θα μπορούσατε να βιώσετε σήμερα, παρά την δύσκολη όψη Άρη – Κρόνου μια  εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να διεκδικείτε τον εαυτό σας και να αναλάβετε την ευθύνη στον κόσμο.

Εάν ο πατέρας σας ήταν μια συναισθηματική απουσία, υπερβολικά θυμωμένος ή ανεύθυνος, μπορεί να έχετε μεγαλώσει με τραύμα πατέρα που οδήγησε σε υποανάπτυκτη αρρενωπότητα (ανεξάρτητα από το φύλο σας.) Μέχρι να φτάσετε στη ρίζα του τραύματος του πατέρα, μπορεί να νιώσετε μια αίσθηση αδυναμίας ή ακόμα και ματαιότητας όταν προσπαθείτε να διεκδικήσετε τον εαυτό σας ή να επιτύχετε τους στόχους σας στον κόσμο. Αυτό σήμερα θα γίνει πολύ φανερό.

Τι κάνουν οι άνθρωποι όταν αισθάνονται αδύναμοι ...

Είναι υπερβολικά αντισταθμισμένοι και προσπαθούν να δράσουν δυνατά. Η φήμη του διδύμου Άρη - Κρόνου για τις αδίστακτες, ελεγχόμενες και ακόμη και βάναυσες συμπεριφορές μπορεί να προέρχεται από ένα βαθύ αίσθημα αδυναμίας. Αυτές οι κυρίαρχες συμπεριφορές είναι συνήθως μια επανάληψη του σχεδίου του πατέρα (ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να υπερισχύει για τη δική του αίσθηση αδυναμίας).

Ό,τι δεν εξωτερικεύεται, γίνεται πληγή

Η εναλλακτική εκδήλωση του Άρη, τσε τετράγωνο με τον Κρόνο είναι ο "καταπιεσμένος θυμός." Εάν το να εκφράσετε την οργή σας εναντίον του πατέρα σας δεν ήταν ασφαλής δρόμος όταν ήσασταν παιδί, τότε ίσως χρειαστεί να κρατήσετε το θυμό μέσα, μαθαίνοντας να μην διεκδικείτε τον εαυτό σας, γεμάτοι δυσαρέσκεια στο εσωτερικό. Αυτή η εσωτερική λίμνη θυμού σήμερα θα γίνει μια πληγή με μεγάλο πόνο…

Αυτές οι εκδηλώσεις σκιάς είναι πράγματι προκλητικές και πολύ συνηθισμένες μεταξύ των ανθρώπων με ένα εξαιρετικά μεγάλο άγχος . Σήμερα κάτω από την επίδραση του Κρόνου και του Άρη ειδικότερα, φαίνεται να υπάρχει δυσκολία με τα συναισθήματα του θυμού καθώς και με την εποικοδομητική αυτοπεποίθηση.

Ενώ δεν υπάρχουν γρήγορες διορθώσεις, η αναγνώριση της πληγής του πατέρα και η αποδοχή του πόνου της είναι σίγουρα η αρχή της επούλωσης. Διαχωρίζοντας τον εαυτό σας από τα δυσλειτουργικά πρότυπα που σχεδίασε ο πατέρας σας, θα μπορείτε να επιλέξετε μια διαφορετική, πιο συνετή εφαρμογή της ενέργειας σας.

Σε ένα εποικοδομητικό σενάριο, ο Κρόνος θέτει μια θετική κατεύθυνση για τον Άρη, και ο Άρης δρα για να πραγματοποιήσει τους μεγάλους στόχους του Κρόνου.

Ο απαραίτητος έλεγχος του θυμού

Από την εμπειρία, μαθαίνουμε πώς να δουλεύουμε τον θυμό στις σχέσεις. Έχετε μάθει ότι η κυριαρχία ή ο έλεγχος των άλλων δεν δουλεύουν και δεν καταστέλλουν τον θυμό; Αν ναι, είστε σε καλό δρόμο.

Αυτό που έχετε μάθει είναι ένα μεσαίο μονοπάτι - μια συνειδητή συγκράτηση του θυμού. Δουλέψτε σήμερα επάνω σε αυτό το μοτίβο και θα είστε κερδισμένοι.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.