Γιατί πρέπει να πάρεις την απόφαση να φύγεις

Όσο δύσκολος και αν είναι ένας χωρισμός, τόσο πιο δύσκολο, αλλά και επικίνδυνο είναι το να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε μία σχέση η οποία δεν νοιώθουμε να είναι σημαντική για εμάς. Ορισμένες φορές μπορεί να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο του χωρισμού και να φοβόμαστε. Είναι όμως αυτό το αποτέλεσμα της αγάπης ή της ανασφάλειας;
Η αλήθεια είναι πως όσο και αν ένας χωρισμός απαιτεί δική μας επιθυμία, εμείς θα πονέσουμε, θα στεναχωρηθούμε, θα θυμώσουμε και θα ζηλέψουμε τον πρώην σύντροφό μας. Όμως, αν ένας χωρισμός είναι αναγκαίος, δεν μπορεί αυτά να αποτελούν δικαιολογίες. Εάν νοιώθουμε ασφυκτικά στη ζωή μας, πρέπει να σκεφτούμε το κατά πόσον η σχέση μας έχει οδηγήσει εμάς στο να νοιώθουμε εγκλωβισμένοι. Ένας πιεστικός σύντροφος και ένα κλίμα ανασφάλειας, από τον σύντροφο είναι ζητήματα παρόμοια. Το να προσπαθεί ο σύντροφός μας διαρκώς να ζηλέψουμε, είναι πάρα πολύ πιθανόν να μας εγκλωβίζει στις επιθυμίες του, με τον ίδιον τρόπο που μπορεί να μας εγκλωβίσει μία πιεστική συμπεριφορά .

Η ασφάλεια, η εμπιστοσύνη, ο ελεύθερος χώρος, τα δυνατά αισθήματα είναι αλληλοσυμπληρωνόμενα μέσα σε μία σχέση. Όταν το ένα όμως αδυναμεί, μπορεί να υπόλοιπα να το υποστηρίξουν. Όταν όμως όλα αρχίζουν να πέφτουν, τότε η σχέση οδεύει προς το τέλος της.

Υπάρχει μία ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας: σε μία δυσκολία προσωπική που αντιμετωπίζουμε, θα στραφούμε για υποστήριξη στον σύντροφό μας; Αν ναι, δηλαδή, αν βρίσκουμε πως αντλούμε δύναμη από την σχέση μας, μπορεί απλά να βρισκόμαστε σε μία αρνητική φάση, χωρίς όμως να υπάρχει η ανάγκη για χωρισμό. Αν όμως δεν νοιώθουμε πως το πρώτο άτομο θα είναι ο σύντροφός μας, τότε, είτε λόγω του συντρόφου μας, είτε λόγω του χαρακτήρα μας, θα χρειαστεί να δώσουμε τέλος στην σχέση, καθώς δεν καταφέρνει να αποκτήσει την ουσία, η οποία ουσία θα εμφανιστεί στις δύσκολες περιπτώσεις.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.