Έρωτα, μιλάς με γρίφους

Γιατί ο έρωτας είναι ο μεγαλύτερος γέροντας. Οι αναπαραστάσεις του φτερωτού θεού βέβαια μας παρουσιάζουν ένα παιδί που πετά στα ουράνια, με ένα χαριτωμένο βλέμμα, κρατώντας το μαγικό του τόξο. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η αναπαράσταση κρατά από τον Μεσαίωνα και όσο να ‘ναι από τότε ο έρωτας θα έχει μεγαλώσει.
Η αλήθεια είναι πως ο έρωτας δεν λέει κουβέντα, κρατά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα, καλύτερα από όλους μας. Διότι, ο τύπος, ο γόης, ο αψηλός, μας έγινε τελευταία και λίγο κουραστικός. Είναι που λες το ότι εσύ έχεις κατεβάσει τον ουρανό με τα’ άστρα στα πόδια του επιτήδειου και εκείνος το παίζει πεπόνι βαρύτατο και φουσκωμένο. Αλλά, να τα λέμε όλα: κι εσύ στο παρελθόν δεν φέρθηκες διαφορετικά. Να λοιπόν οι γρίφοι! Για ποιο λόγο αφού το θέλουμε κι οι δυο, μοιάζει λες και ο ένας πάει για δύση και ο άλλος για ανατολή; Είναι πράγματι ένας γρίφος. Όμως, οι γρίφοι έχουν και λύσεις, αλλιώς δεν είναι γρίφοι.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους γίνεται αυτό. Ο ένας είναι διότι ο έρωτας είναι παιχνίδι και μέσα στο παιχνίδι είναι και το εντός, εκτός και επί τα αυτά. Παίζουμε λιγάκι μέσα στο φλερτ, δεν τα αφήνουμε όλα να είναι ευκόλως εννοούμενα, καθώς από την φύση τους παραλείπονται. Ο άλλος όμως λόγος για τον οποίον κάποιος μπορεί να είναι βαρύ πεπόνι είναι το ότι ίσως ο εγωισμός του ανέβηκε, λόγω του ότι του έδειξες ενδιαφέρον . Σε αυτήν την περίπτωση η λύση του γρίφου μας φορτώνει με νεύρα γερά. Αυτό που έχεις να κάνεις σε κάτι τέτοιο είναι το να επιστρέψεις με το ίδιο νόμισμα. Για να δούμε, είναι κι εκείνος γερός λύτης, ο αλήτης;


Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.