Η λογική καταπιέζει το συναίσθημα;

Να τη η ερώτηση η ενδιαφέρουσα, που θέλει τον χρόνο της να απαντηθεί. Ήμουν με ένα φιλαράκι από τα Πατήσια τις προάλλες κι είχαμε μία σχετική συζήτηση. Μιας και με ρωτάς, είπα να σου μεταφέρω το τι έλεγε πάνω-κάτω αυτή η κουβέντα. Πάλι καλά που δεν ήσουν παρούσα όμως, γιατί αν ήσουν θα σχιζοφρένειαζες με ό,τι έλεγε η απέναντι πλευρά.
Για να δούμε τα πράγματα λογικά, θα πούμε ότι πρέπει να υπάρχει μία σχέση μεταξύ λογικής και συναισθήματος, μία ισορροπία . Πρέπει να βλέπεις τα πράγματα λογικά, αλλά να καθοδηγείσαι και από το συναίσθημα . Είδες τι ωραία που τα βάλαμε στη σειρά; Αυτό φαίνεται η τέλεια απάντηση. Εκεί καταλήξαμε και στο καφεδάκι στα Πατήσια και μείναμε χωρίς να έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Μιας και κάτσαμε όμως κανά τρίλεπτο χωρίς να βγάζουμε άχνα, είπα να δυσκολέψω τη συζήτηση, για να μην πληρώσω τζάμπα τον καφέ.

Πήρα το ύφος το αστρολογικιάρικο και είπα: «καλά, ωραία αυτά για συνθήκες εργαστηρίου…στην πραγματικότητα όμως τι γίνεται είναι το θέμα». Και όντως, πολύ καλό να λέμε πως πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των δύο, όμως αυτό μπορεί πράγματι να γίνει; Μάλλον φαίνεται πως ανά περίπτωση, στον συναισθηματικό τομέα της ζωής μας, πότε θα έχει προβάδισμα η λογική και πότε το συναίσθημα. Πότε θα μαζευόμαστε, διότι προχωράμε γρήγορα, πότε ενεργούμε αυθόρμητα και παθιασμένα. Έτσι, η λογική καμιά φορά καταπιέζει το συναίσθημα, αλλά και το συναίσθημα τη λογική. Τελικά, όταν τα δύο-συναίσθημα και λογική-μάχονται το ένα το άλλο, κατά τη διάρκεια της σχέσης μας, θα υπερισχύσει η ισορροπία. Αυτό μου φάνηκε πιο λογικό σαν συμπέρασμα.

Το άτομο απέναντί μου είχε κάπως διαφορετική άποψη. Μην στα πολυλογώ όμως, ξινός μου βγήκε ο καφές.
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.