Της Κατερίνας Τσαμπά.

Πω πω πόσες φορές, ακόμα και καθημερινά, ακούμε τη συμβουλή «κάνε υπομονή»; Πόσες από αυτές συγχίζομαι; Όλες!!

Μα ναι, πόση υπομονή πια να κάνει ένας άνθρωπος; Σε μια ζωή; Να’χαμε δυο ζωές, να πω… «εντάξει, θα κάνω σε αυτή, αλλά έχω την επόμενη να περιμένω κάτι καλύτερο»… Αμ δε!! Θα’θελα αλλά δεν πάει όπως γουστάρω εγώ! Κι αυτό που γουστάρω δεν είναι άλλο παρά να περάσει μια μέρα και να πω «τι χαλαρή μέρα που ήταν και πόσο εύκολα μου ήρθαν τα πράματα σήμερα».

Αμ δε και πάλι! Η ζωή δεν είναι φτιαγμένη έτσι. Η ζωή φτιάχτηκε για να σου δίνει χαστούκια, που τα νιώθεις άλλοτε σαν μπουνιές κι άλλοτε σαν χάδια. Σου είπε κανείς ότι η ζωή σου θα ήταν εύκολη; Σου έδωσε ποτέ κανείς απαντήσεις στα διλήμματά σου; Σε βοήθησε κανείς κάνοντας για σένα αυτό για το οποίο έπρεπε εσύ να αποφασίσεις και να κάνεις; Όχι και πάλι όχι! Γιατί από την αρχή εσύ είσαι ο υπεύθυνος για όλα τα παραπάνω κι άλλα πόσα που μόνο εσύ ξέρεις ότι περνάς καθημερινά.

Και ναι, πρέπει να κάνεις υπομονή, αλλά να μην ξεχνάς να επιμένεις κιόλας. Γιατί, καμιά φορά, η υπομονή είναι εξουθενωτική και σε βγάζει από το στόχο σου. Οφείλεις, για σένα, να θυμάσαι το λόγο για τον οποίο κάνεις υπομονή.

Κι αν λάβουμε υπ’ όψην εμένα; Θα σου πω ότι σε κάθε δύσκολη απόφαση ήμουν πιο μόνη από ποτέ! Όχι γιατί με παρατούσαν φίλοι και γνωστοί, αλλά γιατί, ασυναίσθητα, απομονωνόμουν  για να σκεφτώ ανεπηρέαστη. Κανείς δε θα σου πει εσύ τι πρέπει να κάνεις, γιατί πολύ απλά δεν είναι «εσύ»!

Έμαθα the hard way, αλλά εξακολουθώ, όταν ακούω να μου λένε να κάνω υπομονή, να θέλω να τους ρίξω μια μπουνιά. Ξέρω όμως ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Και ξέρω ότι χωρίς τις δυσκολίες της ζωής, δε θα εκτιμούσα τα ωραία της. Γιατί, ρε φίλε, έχει πολλά ωραία αυτή η ζωή. Αρκεί να τα αναγνωρίζεις και να τα ζεις μέχρι το μεδούλι τους!
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.