Χωρισμός μετά από μία μακροχρόνια καταπιεστική σχέση

Οι καταπιεστικές σχέσεις έχουν δύο καταλήξεις: είτε φεύγουμε από τη σχέση έπειτα από ένα χρονικό διάστημα, είτε καταλήγουμε να μένουμε καταπιεσμένοι. Έχουμε αναλύσει πολύ συγκεκριμένα την μεγάλη σημασία του ελεύθερου χώρου σε μία σχέση. Το να είναι όμως μία σχέση καταπιεστική, μπορεί να σημαίνει και περισσότερα από την στέρηση του ελεύθερου χώρου.
Σχέσεις μέσα στις οποίες νοιώθουμε καταπίεση από τον σύντροφό μας, μπορεί να έχουν παρατεταμένη διάρκεια, συνήθως από άτομα που έχουν περιορισμένη συναισθηματική εμπειρία. Είναι αλήθεια πως τέτοιες σχέσεις μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια και τελικά, έπειτα από έναν χωρισμό, το ένα πρόσωπο να δει πως έχασε αρκετά χρόνια από την συναισθηματική του ζωή . Πραγματικά, όταν νοιώσουμε πως ο σύντροφός μας προσπαθεί να περιορίσει επικίνδυνα την ελευθερία μας, δεν υπάρχει κάτι να κάνουμε, πέραν του να πραγματοποιήσουμε μία σοβαρή συζήτηση. Όμως, αν αυτό δεν φανεί αρκετό, οφείλουμε να τελειώσουμε αυτή τη σχέση.

Μπορεί να υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία που μας κρατάνε μέσα στη σχέση. Κανένα όμως δεν μπορεί να είναι αρκετό για να δεχθούμε την καταπίεσή μας. έχουμε χρέος απέναντι στον εαυτό μας να δώσουμε τέλος στην σχέση που λειτουργεί εναντίον μας. ακόμα και ένας τέτοιος χωρισμός θα είναι δύσκολος. Πολύ δυσκολότερο όμως θα είναι να μείνουμε σε αυτή τη σχέση.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.