Κικίλιας: Το σύνθημα στη ΔΕΘ είναι «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα»

Με αναφορά στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα ξεκίνησε την ενημέρωσή του στους πολιτικούς συντάκτες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε ότι η Γαλλία είναι παραδοσιακός σύμμαχος της χώρας.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης πως το σύνθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είναι «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», τονίζοντας ότι το τριήμερο 15/9-17/9 ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να βγούμε από την κρίση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε επίσης ότι αύριο στις 9:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο και θύμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν την άνοιξη του 2016. Σημείωσε ακόμη ότι η Γαλλία είναι καλός σύμμαχος της Ελλάδος -και όχι μόνο της παρούσας κυβέρνησης- και ότι παραδοσιακά οι σχέσεις Ελλάδας Γαλλίας είναι στενές και ισχυρές. Όσο για το επενδυτικό πρόγραμμα που πλαισιώνει την επίσκεψη Μακρόν, ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρη η θέση της ΝΔ πως οποιεσδήποτε ενέργειες που φέρνουν επενδύσεις και δημιουργούν θέσεις εργασίας, είναι καλοδεχούμενες.

«Δεν θέλω να θυμίσω, όσο είναι σε εξέλιξη η επίσκεψη, τι έλεγε η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές στην Γαλλία και αν στήριξε ή δεν στήριξε την εκλογή Μακρόν», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι είναι σε εξέλιξη «μία ακόμη προπαγανδιστική επιχείρηση του Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι νοιάζεται για την ιδιωτική οικονομία. Τη μία φορά το μπερέ του επαναστάτη, την άλλη το ζιβάγκο του σοσιαλιστή και τώρα το κοστούμι του διαχειριστή επενδύσεων». Συνέχισε λέγοντας ότι «όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα κι αν εφεύρουν και να όσα ψέματα κι αν πουν στο τέλος κρίνονται από αυτά που κάνουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερφορολογεί τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και γονατίζει την οικονομία και τους εργαζόμενους». Η πραγματικότητα είναι, είπε ακόμη, ότι ο κ. Τσίπρας ούτε ξέρει ούτε θέλει ούτε μπορεί να κάνει πράξη τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην άνοδο του προέδρου της ΝΔ στην ΔΕΘ λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το όραμά του για την χώρα στην ΔΕΘ.

«Αιχμή του δόρατος είναι η ιδιωτική οικονομία ως ατμομηχανή και πηγή δημιουργίας θέσεων εργασίας. Στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Ικανή και αναγκαία συνθήκη είναι η μείωση της φορολογίας, σε ένα επενδυτικό περιβάλλον απαλλαγμένο από γραφειοκρατία και αγκυλώσεις». Ανέφερε ότι για τη διαμόρφωση του σχεδίου του, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με κοινωνικούς επαγγελματικούς φορείς, με ανθρώπους της αγοράς, πολίτες. Για να γίνει πράξη το σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση απαιτείται μία αποφασισμένη και ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση.

Στο ευρύτερο πλαίσιο της ΔΕΘ η ΝΔ θα πραγματοποιήσει 16 εκδηλώσεις ενώ στην περιοχή της Μακεδονίας θα γίνουν 110 επισκέψεις κλιμακίων του κόμματος όπως ανέφερε χαρακτηριστικ.

Για το θέμα με τον υιό του βουλευτή Γιάννη Τραγάκη, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του προέδρου και των οργάνων του κόμματος. Η απόφαση του προέδρου του κόμματος για τον Παναγιώτη Τραγάκη ανακοινώθηκε, είναι μία απόφαση υψηλού συμβολισμού».
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.