Ποιο κόμμα δεν συμμετέχει στις διεργασίες για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς

Δεν συμμετέχει, όπως είχε άλλωστε αναγγείλει από την ίδρυσή της, στις διαδικασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Δημοκρατική Ευθύνη όπως ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση του κόμματος είναι ιδιαίτερα αιχμηρή για τη διαδικασία, αλλά και την πολιτική αξιοπιστία των κομμάτων και κάποιων από τα πρόσωπα που συμμετέχουν, ενώ θέτει σοβαρά πολιτικά ζητήματα.

«Οι ανασυγκροτήσεις πάλαι ποτέ διαλαμψάντων πολιτικών χώρων, όπως της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης, στην οποία και εμείς ανήκουμε, επιτυγχάνεται μόνο με μία κινούσα ιδέα, η οποία προκαλεί πεποιθήσεις στο δημοκρατικό κόσμο της χώρας και ταυτόχρονα διεγείρει το συναίσθημα του λαού. Προσωπικές φιλοδοξίες για την αρχήγευση του χώρου χωρίς αυτογνωσία και αυτοσυνειδησία της ευθύνης και του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν ακυρώνουν κάθε προσπάθεια ο πολιτικός χώρος να αναζωογονηθεί και να επανακάμψει με κεφάλαια εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας στον πολιτικό κόσμο της χώρας ως δύναμη που πρωταγωνιστεί και ανοίγει νέους δρόμους και όχι ως κομπάρσος σε μια παρατεταμένη πολιτική παρακμή. Αντίθετα, χαμηλώνουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο των απαιτήσεων του λαού», τονίζει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζει θέτοντας τα μεγάλα ζητήματα που η χώρα θα έχει να αντιμετωπίσει τον επόμενο Μάιο: «Γνωρίζουμε ως Δημοκρατική Ευθύνη το δράμα της χώρας, που, όπως πηγαίνουν τα πράγματα, θα εξελιχθεί το Μάιο του 2018, οπότε το πολιτικό προσωπικό, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θα πρέπει να απαντήσει αν θα αποδεχθεί ένα πολύχρονο σκληρό πακέτο εθνικών εγγυήσεων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η όποια διευθέτηση χρέους…».

Χαρακτηριστικά δε αναφέρει ότι «Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν περιθώρια επιτυχίας και αν τελικά προκύψουν. Ειλικρινώς τους το ευχόμαστε. Αν πιστεύαμε ότι αξίζει τον κόπο για τη χώρα, θα συμμετείχαμε».
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.