Η αλχημική αλλαγή του ανθρώπου στην κινεζική παράδοση

Με την διέλευση της Σελήνης από τον πρώτο αστερισμό του ζωδιακού, τον Κριό, πρόκειται να γίνουν αλλαγές στις ζωές όλων μας. Πρέπει λοιπόν να δούμε πώς μπορούν αυτές οι αλλαγές να είναι και εσωτερικές. Αυτό στον εσωτερισμό περιγράφεται ως μία αλχημική διαδικασία, όχι μόνο στην δύση, αλλά και στην ανατολική μυστική παράδοση.
Ο Ταοϊσμός έχει ως στόχο την αλχημική αλλαγή του ανθρώπου. Για να χρησιμοποιούμε όμως όρους ορθότερους, ο Ταοϊσμός θεωρεί πως ο άνθρωπος στην πραγματικότητα δεν είναι άνθρωπος, αλλά ζώο, που στοχεύει στο να γίνει άνθρωπος. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με τα τρία Νταντιέν-και όχι ένα, όπως συνήθως οι Έλληνες αναλυτές υποστηρίζουν. Τα Νταντιέν είναι στην πραγματικότητα τρία από τα επτά τσάκρας, όπως ονομάζονται στην ινδική παράδοση. Το χαμηλότερο Νταντιέν βρίσκεται κάτω από τον ανθρώπινο ομφαλό. Το ανώτερο στο κέντρο του στέρνου, στην περιοχή της καρδιάς και το ανώτατο, στο υψηλότερο σημείο της κεφαλής μας.

Οι άνθρωποι σε πρώτοι φάση ενεργούν βάσει ενστίκτων και επιθυμιών. Το qi, η ενέργεια δηλαδή, ρέει από το χαμηλότερο Νταντιέν προς τα ανώτερα, με αποτέλεσμα να τα «λούζει» με ενέργειες των ενστίκτων. Αυτός θεωρείται πως είναι και ο λόγος για τον οποίον νοιώθουμε αυτή την πίεση στο κεφάλι όταν είμαστε εκνευρισμένοι, καθώς το αίμα οδηγεί την ενέργεια από κάτω προς τα άνω.

Μέσω του διαλογισμού και της αλλαγής και του τρόπο ζωής, σιγά-σιγά αρχίζει να ενεργοποιείται το δεύτερο Νταντιέν. Τότε, θα αισθανθούμε πως αγαπούμε τους άλλους περισσότερο από τον εαυτό μας. Όταν θα καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε το τρίτο Νταντιέν, πλέον έχουμε γίνει άνθρωποι, δεν είμαστε λοιπόν φυλακισμένοι στις επιθυμίες και τις ανάγκες. Έτσι, περιγράφεται η αλχημική διαδικασία της εσωτερικής αλλαγής του ανθρώπου,
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.