Λύκε, λύκε, είσ’ εδώ;

Ο λύκος γενικά αποτελεί ένα αρχαίο σύμβολο, ένα αρχέτυπο, το οποίο συμβολίζει την πλευρά του ασυνειδήτου μας που εργάζεται στο σκοτάδι, πολύ υπομονετικά, για να πετύχει τον στόχο του, σε ένα πλαίσιο αντοχής της κακοπάθειας και μέσα στην μοναχικότητα. Αυτό, αν και οι λύκοι λειτουργούν σε αγέλες. Παρ’ όλα αυτά, η εντύπωση που δίνει ο λύκος στον άνθρωπο, είναι αυτή του μοναχικού πλάσματος,
Ο λύκος είναι ο οδηγός μέσα στην εσωτερική μας αναζήτηση . Είναι μία μορφή τοτεμικού προστάτη, που μας προστατεύει μέσα στο σκότος, αυτοθυσιαστικά, ώστε να πορευθούμε με ασφάλεια προς το Φως . Είναι λοιπόν ένας δάσκαλος . Δεν είναι τυχαίο που η κορυφαία βαθμίδα της μέσης εκπαίδευσης ονομάζεται «λύκειο», καθώς προετοιμάζει τους νέους για την ενήλικη ζωή τους. Μακάρι να υπήρχε η ουσιαστική γνώση του τι σημαίνει αυτό, τότε θα είχαμε σημαντικότερη εκπαίδευση .

Στην πολύ σημαντική κάρτα της Ταρώ, την 18η στη σειρά, την ονομαζόμενη και «Σελήνη», εμφανίζεται ο λύκος. Γενικώς, η κάρτα της Σελήνης υποδηλώνει την πνευματική αναγέννηση και την αλλαγή-γι’ αυτό και το νερό κυριαρχεί ως στοιχείο. Ο λύκος θεωρείται πως συμβολίζει τα ζωικά ένστικτα του υποσυνειδήτου. Αυτή είναι μία λογική ερμηνεία, καθώς για την διαδικασία της αναγέννησης θα υπάρχει και η κατάβαση στο βάθος της συνειδήσεως. Όμως, μήπως ο λύκος εδώ έχει την ουσιαστική του σημασία; Μήπως είναι αυτός που θα μας προστατεύει κατά την διαδικασία της πνευματικής μας αναγέννησης, όπως ορίζει η κάρτα 18; Μάλλον αυτή είναι η καλύτερη ερμηνεία, που λίγοι ή ελάχιστοι έχουν υπόψιν τους.
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.