Το μεγάλο λάθος στην πρώτη σχέση μετά από έναν μεγάλο χωρισμό

Όταν βγαίνουμε από μία μεγάλη σχέση ή από μία σχέση μικρότερης διάρκειας, που όμως έπαιξε σημαντικό ρόλο για εμάς, τότε ορισμένα λάθη είναι πολύ συνηθισμένο να επαναλαμβάνονται, στην πρώτη σχέση μετά τον χωρισμό μας. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε ποια είναι αυτά, για να μπορέσουμε να τα αποφεύγουμε.
Πρώτα από όλα, πρέπει να βρούμε ορισμένες ισορροπίες. Υπάρχουν δύο κατηγορίες βασικών λαθών. Στην μία, δεν αποκαλύπτουμε τίποτα σχετικά με την προηγούμενη και σημαντική μας σχέση. Στην δεύτερη μιλάμε υπερβολικά για την προηγούμενη σχέση μας. αυτά τα δύο είναι λάθη της ιδίας βαρύτητας. Όταν μία σχέση ήταν σημαντική για εμάς, τότε σημαίνει πως μέτρησε μέσα μας. Άλλωστε, δεν θα είχαμε ποτέ την νέα ας σχέση, αν δεν είχαμε χωρίσει.

Σε μία σχέση που αρχίζει να γίνεται σοβαρή, θα πρέπει ν ανοιχτούμε στον σύντροφο μας. Αυτό θα πει πως πρέπει να γνωρίζει για την προηγούμενη σχέση μας. είναι αδύνατον να καταφέρουμε να κρατήσουμε αυτό το μυστικό . Κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί και αυτό θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στη νέα μας σχέση. Από την άλλη, είναι επίσης προβληματικό το να μιλάμε διαρκώς για την πρώην μας σχέση. Βέβαια, υπάρχουν σχέσεις οι οποίες ξεκίνησαν με μία συζήτηση σχετικά με μία σημαντική σχέση που τελείωσε.

Όμως, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι το να επαναφέρουμε συχνά αυτή την σχέση στο τραπέζι. Σε καμία, μα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνουμε συζήτηση για σύγκριση των δύο συντρόφων! Κάτι τέτοιο δεν έχει κανένα απολύτως νόημα! Μετά είναι κάποια μικρά πράγματα, πχ όταν πάμε μία εκδρομή σε κάποιο μέρος που έχουμε πάει και με την προηγούμενη σχέση μας, είναι προτιμότερο να μην το αναφέρουμε στην νέα.

Το κλειδί είναι η ισορροπία . Ο νέος σύντροφος έχει δικαίωμα να γνωρίζει αυτή την πτυχή της ζωής μας. δεν μπορούμε όμως να τον «τιμωρούμε» για εκείνον τον χωρισμό. Το να συζητήσουμε ένα βράδυ για αυτή την πλευρά της ερωτικής μας ζωής μπορεί αν κάνει και καλό στην σχέση μας. Όμως μέχρι εκεί. Μπορεί ακόμα και να μην το αναφέρουμε ξανά ποτέ! Αν ο νέος μας σύντροφος μας ρωτήσει ορισμένα πράγματα ας δώσουμε απαντήσεις . Αν νοιώθουμε πως αρχίζουμε και ενοχλούμαστε, να τον σταματήσουμε. Γενικότερα, να επιτύχουμε τον αλληλοσεβασμό, ας μην αφήσουμε μία σχέση που τελείωσε να καταστρέψει μία που τώρα γεννιέται.
Loading...
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το Blogger.