Μαθήματα από έναν χωρισμό

Μιας και σήμερα έχουμε όψεις οι οποίες μας βοηθούν να έρθουμε σε μία κατανόηση σχετικά με το παρελθόν, δηλαδή να διδαχθούμε από τις εμπειρίες μας, είναι σημαντικό να μιλήσουμε για τα μαθήματα που μπορεί να προσφέρει ένας χωρισμός . Ο χωρισμός λοιπόν είναι κάτι πράγματι δύσκολο στην συναισθηματική μας-και όχι μόνο-ζωή, από το οποίο βέβαια μπορούμε να αντλήσουμε και ορισμένα θετικά πράγματα.
Είναι αληθές ότι έπειτα από έναν χωρισμό μας είναι πολύ δύσκολο το να μπούμε στην κατάσταση του να αναλύσουμε τα πράγματα με έναν τρόπο λογικό και συστηματικό. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε όταν αρχίσουμε να ξεπερνάμε τον χωρισμό. Όταν λοιπόν φτάσουμε σε αυτό το στάδιο, είναι καλό να αρχίσουμε να μαθαίνουμε πράγματα για εμάς, μέσα από αυτή την δυσάρεστη κατά τα άλλα εμπειρία.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχει ένας λίγο-πολύ «απόλυτος νόμος» στον χωρισμό: πάντα φταίνε και τα δύο μέρη. Στον καθέναν αναλογεί βέβαια διαφορετικό μερίδιο ευθύνης, αλλά πάντα υπάρχει και κάποια ευθύνη-εκτός ορισμένων ακραίων περιπτώσεων. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε πρώτα από όλα είναι το να δούμε το πού είναι το δικό μας μερίδιο ευθύνης. Αυτό έχει δύο οπτικές ως ζήτημα. Από τη μία, μπορεί να βρούμε ορισμένα ελαττώματα τα οποία θα αντιληφθούμε πως πρέπει να βελτιώσουμε. Από την άλλη όμως, μπορεί να βρούμε κάποια χαρακτηριστικά, τα οποία το άτομο με το οποίο βρισκόμασταν σε σχέση δεν μπορούσε να αντέξει. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αναθεωρήσουμε τις επιλογές μας, όταν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μία σχέση. Όταν ξεκαθαρίσουμε αυτά τα πράγματα, είμαστε έτοιμοι να διδαχθούμε από έναν χωρισμό.
Loading...
featuredpost/ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ
featuredpost/ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΖΩΔΙΑ
Από το Blogger.